Proximus


36 projecten van Belgische vzw's kunnen in 2004 rekenen op de steun van de Proximus Foundation

Brussel, 12 mei 2004 - Zesendertig lokale projecten voor gehandicapten, kinderen en hulpbehoevende mensen worden in 2004 gesteund door de Proximus Foundation. Deze projecten werden uit 404 dossiers geselecteerd door een onafhankelijke jury, medewerkers en klanten van de mobiele operator en kunnen samen rekenen op een totaal budget van 500.000 EUR.

In december 2003 lanceerde de Proximus Foundation een oproep voor projecten bij Belgische vzw's die actief zijn in het sociale domein. De vzw's konden tot halverwege november 2003 voorstellen voor projecten indienen. Op 15 november had de Proximus Foundation meer dan 400 dossiers ontvangen, waarvan 278 voldeden aan de opgelegde selectiecriteria. Om de totale som van 500.000 EUR toe te wijzen en de te ondersteunen projecten te selecteren, werkt de Proximus Foundation in drie stappen en kent ze drie types prijzen toe: de Prijs van de Proximus Werknemers (1 project - max. 50.000 EUR), de Prijzen van de Jury (max. 350.000 EUR) en de Prijzen van de Klanten (4 projecten - max. 100.000 EUR).

De jury kwam begin januari bijeen: ze maakte haar eigen selectie en zal 31 initiatieven steunen. Ze heeft ook een selectie gemaakt van ongeveer 75 projecten waarvoor de werknemers konden stemmen via de pagina's van de Proximus Foundation op het intranet. Daarnaast werden 10 andere projecten aan de Proximus-klanten voorgesteld via hun factuur van de maand maart. Deze 10 projecten waren ook zichtbaar op de website van de Proximus Foundation. Zodra de klanten hun keuze hadden gemaakt, konden ze voor hun favoriete project stemmen via een gratis sms.

De Prijs van de Werknemers 2004 werd toegekend aan de vzw Les Trois Pommiers. Dit project kreeg de meeste stemmen via het intranet van Proximus. Het gaat om een initiatief voor de restauratie van 30 woningen voor daklozen in Brussel.

De vier vzw's die werden gekozen door de klanten lanceren hun projecten in verschillende regio's. Het gaat om het Medisch Pedagogisch Instituut Ritmica in Hove, de vzw Champs Libres in Fayt-lez-Manage, Les Amis des Perce-Neige in Jambes en de Fondation Arnaud Fraiteur in Brussel. Als bijlage vindt u een beschrijving van de vier projecten, de namen van de vzw's en een beschrijving van de projecten die de Prijs van de Jury hebben gekregen.

Het hele jaar door zal de Stichting de evolutie van de winnende projecten op de voet volgen. Meer informatie vindt u op de site www.proximusfoundation.be.

De Proximus Foundation nodigt u vriendelijk uit om op woensdag 12 mei om 17u in de gebouwen van Proximus, Vooruitgangstraat 55, 1210 Brussel, te komen kennismaken met vertegenwoordigers van de winnende vzw's. De prijsuitreiking wordt gevolgd door een receptie. Proximus zal van deze gelegenheid gebruik maken om haar allereerste verslag over de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de onderneming voor te stellen. Het verslag heeft de titel "Proximus, stevig verankerd in de samenleving" en kan u eveneens downloaden in PDF-formaat.

U zal kennis kunnen maken met vertegenwoordigers van de winnende vzw's en van gedachten kunnen wisselen met Dominique Monami (olympisch tenniskampioene), Ingrid Berghmans (olympisch judokampioene), Marlène de Wouters (Vlaamse tv-presentatrice) en Baudouin Michiels (Voorzitter van het van het Prins Albertfonds en Voorzitter van het Belgacom-fonds), de voltallige jury dus...

Baudouin Michiels, voorzitter van de jury van de Proximus Foundation, en zijn collega's - die hebben deelgenomen aan de stemming - zullen kennismaken met de verantwoordelijken van de winnende vzw's, in het gezelschap van de heer Philippe Vander Putten, gedelegeerd bestuurder van Proximus. Voor deze laatste is de maatschappelijke verantwoordelijkheid van een onderneming als de zijne van wezenlijk belang.

In het verslag "Proximus, stevig verankerd in de samenleving" legt hij uit dat verantwoordelijk zakendoen voor Proximus betekent dat de onderneming in haar missie (een netwerk, producten en diensten van topkwaliteit ontwikkelen) oog heeft voor de levenskwaliteit van haar werknemers en hun gezinnen, die van de lokale gemeenschap en van de maatschappij in de brede zin van het woord. De Proximus Foundation moet gezien worden in het kader van deze burgerzin van de onderneming, samen met de inspanningen ten behoeve van de gezondheidsnormen en het milieu. Omdat ieder zijn specialiteit heeft, wilde Proximus zich voor deze steun aan hulpbehoevende mensen omringen met specialisten terzake, via de personen die deel uitmaken van de raad van bestuur van de Foundation.

© Copyright 2004 Proximus. All rights reserved.