FENIT

Platform Export Connection opgericht

12-05-2004 De Kamer van Koophandel Gooi- en Eemland heeft met een aantal partners het platform 'Export Connection' opgericht. Export Connection helpt ICT en mediabedrijven bij het verkennen van hun kansen in het buitenland. Nederland~ICT is één van de partners.

Rien Hazeleger, exportadviseur bij de Kamer van Koophandel: "De regio AmersfoortUtrecht is de tweede ICT-regio van Nederland. Met Hilversum als hét middelpunt van de media in Nederland is Gooi- en Eemland één van de meest dynamische en sterkst groeiende regio's in Nederland op het gebied van dienstverlening. De regio bruist daardoor van innovatieve producten in de media en ICT-sector. Veel van de producten die ondernemers in deze regio voortbrengen vinden nog niet hun weg over de grens, en dat is zonde.

Veel exportdiensten van de Kamer van Koophandel en andere organisaties gaan over de export van fysieke goederen. We bieden bijvoorbeeld veel informatie over douanezaken, documenten en leveringsvoorwaarden. In de regio Gooi- en Eemland zijn echter veel dienstverlenende bedrijven, met name in de ICT en media, voor wie deze diensten minder van toepassing zijn. ICT- en mediabedrijven die hun exportkansen willen verkennen hebben heel andere vragen, bijvoorbeeld over auteursrecht, kansrijke landen en hoe je een dienst in het buitenland verkoopt. Speciaal voor ICT- en mediabedrijven die willen exporteren hebben we het platform opgericht."

Bijeenkomsten
Met Export Connection gaat de Kamer van Koophandel samen met netwerkorganisaties uit de ICT, media en export een aantal bijeenkomsten organiseren waar de ervaren dienstenexporteur zijn ervaringen kan delen met de onervaren exporteur. Nederland~ICT ondersteunt dit netwerkinitiatief en is één van de partners. "Bij export van diensten moet je een niet tastbaar product verkopen. Dat vraagt een extra overtuigende rol, en dus een goede kennis van taal en cultuur of goede contacten en vertegenwoordigers in je doelmarkt. Daarom willen we ervaren dienstenexporteurs, die de kansen en de valkuilen kennen, betrekken bij het nieuwe platform."

Op 12 mei is de website in de lucht gegaan en op 16 juni heeft een kick-off evenement plaatsgevonden in Amersfoort. Meer informatie op : www.exportconnection.nl

copyright FENIT 2004