Gemeente Gouda


04.075 Nieuw plan voor herinrichting gebied Calslaan/Riethoek

datum: 15 april 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Hennie Castelein
telefoon: 0182-588393

Nieuw plan voor herinrichting gebied Calslaan/Riethoek

De gemeente Gouda heeft een nieuw plan gemaakt voor de herinrichting van het braakliggende terrein aan de Calslaan en de nieuwbouwplannen voor de Riethoek. Voor beide plannen is een samenhangende stedenbouwkundige visie gemaakt. Het gebied krijgt de naam Prinsenhof. Op woensdag 12 mei organiseert de gemeente Gouda van 19.30 tot 22.00 uur een informatiebijeenkomst voor de omwonenden en belanghebbenden. Deze vindt plaats aan de Antwerpseweg 5.

Op woensdagavond 14 april heeft wethouder Jan Vermeij aan de Adviesgroep Bewoners Calslaan het nieuwe plan reeds gepresenteerd. Met deze inwoners is in een eerder stadium overleg geweest over plannen om kantoren te bouwen. De verleende bouwvergunning is in november 2002 door de projectontwikkelaar ingetrokken.

meer kwaliteit

Vijftien personen van de Adviesgroep Bewoners Calslaan waren bij de bijeenkomst aanwezig. Het plan voor de Calslaan heeft volgens de Adviesgroep meer kwaliteit dan het vorige plan dat uitging van kantoren. Bewoners maken wel een kanttekening bij de geplande grootte van de appartementengebouwen die gesitueerd worden aan de Ridder van Catsweg en bij de geplande bouwvolumes voor de Riethoek. Er is gediscussieerd over de mogelijke voorzieningen voor parkeren en de daarbij te hanteren parkeernorm. Ook is gesproken over de verkeersafwikkeling. De bewoners maken zich zorgen over het bestemmingsverkeer voor de Riethoek dat door de Calslaan moet. Zij hebben liever een directe ontsluiting van De Riethoek vanaf de Ridder van Catsweg, zodat de wijk wordt ontlast.

Het braakliggende terrein is nu eigendom van Slokker Vastgoed uit Huizen. Hier werd in het voorjaar van 2003 het voormalig PTT-sorteercentrum gesloopt. Op deze locatie wordt nu gewerkt aan de ontwikkeling van een woningbouwproject met 36 appartementen, acht patiowoningen en 20 twee-onder-een-kapwoningen. Zorgpartners Midden-Holland wil De Riethoek vernieuwen om de bewoners ervan betere huisvesting te bieden.


- einde bericht -