Provincie Utrecht

Persbericht

Statenleden gaan met inwoners praten over streekplan

Vier ontmoetingen met publiek in de regio

29-4-2004
De leden van Provinciale Staten willen zich zo goed mogelijk laten informeren om op 13 december 2004 tot een afgewogen beslissing te kunnen komen over het streekplan 2005-2015 voor de provincie Utrecht. Daarom gaan zij van mei tot september op bezoek in de diverse regio's. Tijdens vier publieksavonden willen de statenleden direct in contact komen met inwoners van de regio, zodat zij beter kunnen oordelen over de lokale/regionale problematiek.

Wanneer en waar

De avonden starten om 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur) en worden om 22.00 uur afgesloten. Op 12 mei in Utrecht zijn alle tijden een half uur later (zaal open vanaf 19.30 uur, sluiting om 22.30 uur). De vier avonden worden georganiseerd op:

- 12 mei in het Provinciehuis, Pythagoraslaan 101 in Utrecht voor inwoners van het stadsgewest Utrecht.

- 21 juni in het stadhuis van Amersfoort, Stadhuisplein 1 voor inwoners van het gewest Eemland.

- 29 juni in het Sociaal Cultureel Centrum "De Twee Marken", Trompplein 5 in Maarn voor inwoners van de regio Utrecht Zuidoost.
- 31 augustus in het stadhuis van Woerden, Blekerijlaan 14 voor inwoners van de regio West Utrecht.

Iedereen is welkom
Alle inwoners van de Provincie Utrecht zijn van harte welkom om de publieksavond in hun regio bij te wonen. Zij kunnen het beste naar de bijeenkomst komen die in hun eigen regio plaatsvindt. De statenleden willen rechtstreeks van de inwoners horen wat er leeft en daarover met hen kunnen praten.

Programma
Tijdens het eerste gedeelte van elke avond is er speciale aandacht voor twee of drie geselecteerde onderwerpen die vooral spelen in de regio waar de bijeenkomst plaatsvindt. Waarom tot die selectie is gekomen zal aan het begin van de bijeenkomst worden toegelicht. Op 12 mei komen de thema's "Reservelocaties Bunnik Zuid en Rijnenburg" en "Verstedelijking Zeist-Soesterberg" aan de orde. Welke onderwerpen gekozen worden voor de overige bijeenkomsten staat twee weken tevoren op de website van de provincie. Een onafhankelijke voorzitter geeft tijdens het eerste gedeelte van de avond leiding aan de discussie. Tijdens het tweede gedeelte van de avond kunnen de inwoners individueel over onderwerpen die zij belangrijk vinden met statenleden praten.

Inspraak kent apart traject
De publieksavonden staan geheel los van de inspraakprocedure over het Ontwerp-streekplan. Deze heeft ruim 6000 reacties opgeleverd, de helft individueel en andere helft in groepsverband. Het grootste deel van de individuele reacties gaat over de plaatsen waar de windmolens in de provincie komen te staan. Verder zijn er bedenkingen binnengekomen over de ecologische hoofdstructuur, landbouw, natuur en landschap, nieuwbouwlocaties en de rode contouren. Veel reacties betreffen een combinatie van verschillende onderwerpen.
Alle reacties zijn gerubriceerd en worden door het college van Gedeputeerde Staten in een Nota van Beantwoording samengevat. Iedereen die op het Ontwerp-streekplan heeft gereageerd, krijgt in juli een uitgenodiging voor een mondelinge gedachtewisseling. De gedachtewisselingen - deelname daaraan geschiedt op vrijwillige basis
- vinden in de tweede helft van september 2004 plaats. Ook mensen die niet op het ontwerp hebben gereageerd kunnen hieraan deelnemen.

Laatst gewijzigd op 04/29/2004 11:30:02 AM. Paginabeheer: Frank.Santman@provincie-utrecht.nl