Gemeente Best

04-05-2004
Toewijzing appartementen de Schakel
Loting: 12 mei

Woensdag 12 mei: loting
Toewijzing Appartementen "De Schakel"
De toewijzing voor de te bouwen woningen in het nieuwe plan "De Schakel" gebeurt door middel van loting door een notaris. Deze loting vindt plaats op woensdag 12 mei a.s. om 16.00 uur. Hierbij zijn de notaris, aannemer, makelaar en wethouder Gondrie aanwezig. Vanwege het groot aantal inschrijvingen is het niet mogelijk om de betrokkenen ook uit te nodigen.

Loting
Geïnteresseerden hebben tot maandag 1 maart jl. de mogelijkheid gehad om zich in te schrijven voor een woning in het appartementencomplex. In totaal zijn er 31 appartementen beschikbaar. De namen van de gelukkigen die door middel van de loting een appartement toegewezen krijgen ontvangen hiervan schriftelijk bericht. Daarnaast zal er op woensdag 12 mei zo spoedig mogelijk na de loting een lijst worden opgehangen in de vitrine bij Ed Willems Makelaardij en het mededelingenbord van de gemeente (naast het gemeentehuis aan de Hoofdstraat). Daarnaast komen de gegevens uiterlijk donderdagochtend ook beschikbaar via de websites van de makelaar en de gemeente.

Bouwplan
Dit kleinschalige project is met name bestemd voor de zogenoemde "starters". Vooral omdat het in de huidige woningmarkt voor deze groep mensen bijna onmogelijk is om een eigen huis te kopen. In het project komen ook huurwoningen. Daarnaast is een aantal woningen beschikbaar voor senioren. Onder de appartementen liggen commerciële ruimten die in eerste instantie bestemd zijn voor eerstelijnshulpverlening, bijvoorbeeld een apotheek en een huisartsenpraktijk. Voor de ontwikkeling en architectonische invulling van het plan is in 2002 een prijsvraag uitgezet onder drie geselecteerde bedrijven. Bij de prijsvraag kwam Kero Vastgoed BV als winnaar uit de bus vanwege haar meest aansprekende planologische visie en haar woningontwerp. Vandenpauwert Architecten uit Eindhoven hebben getekend voor de architectonische invulling. Nog dit jaar wordt met de bouw begonnen en eind 2005 zal het project gereed zijn.

Voor meer informatie over dit project en de toewijzingsprocedure kunt u contact opnemen met Ed Willems makelaardij BV.