Gemeente Zwolle

Informatiebijeenkomst Hessenpoort 2

Op woensdag 12 mei 2004 organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst over het concept Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPVE) Hessenpoort 2.

De grotere bedrijfskavels op Hessenpoort 1 zullen naar verwachting in 2006 allemaal zijn uitgegeven. Uit economisch onderzoek blijkt dat er binnen de regio nu en in de toekomst behoefte blijft bestaan aan een grootschalig regionaal bedrijventerrein, met kavels groter dan 1 ha. Om tijdig nieuwe kavels beschikbaar te hebben is de planologische voorbereiding voor Hessenpoort 2 gestart. Op 31 maart 2003 zijn de Nota van Uitgangspunten en de startnotitie Milieu Effect Rapportage (MER) voor Hessenpoort 2 door de Raad vastgesteld. Naar aanleiding hiervan is een concept Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPVE) opgesteld dat op 16 maart 2004 in het College is vastgesteld. Hiermee is concreet het ambitieniveau van Hessenpoort 2 aangegeven.

Consultatieronde
De gemeente is formeel niet verplicht om inspraak te bieden op een (concept) SPVE, maar gelet op het belang van deze ontwikkeling, is besloten om in dit stadium een consultatieronde te houden. Het SPVE ligt tot 31 mei 2004 ter inzage in het Informatiecentrum aan het Grote Kerkplein in Zwolle. Op woensdag 12 mei 2004 organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst over Hessenpoort 2 in Restaurant van der Valk, Kranenburgweg 10 te Zwolle. Van 18.00 tot 20.00 uur vindt er een informele inloopbijeenkomst plaats. Van 20.00 tot 22.00 uur wordt er een toelichting gegeven op het concept SPVE en is er mogelijkheid om vragen te stellen.
De schriftelijke en de mondelinge reacties worden verwerkt in het definitieve SPvE, dat na de zomer behandeld wordt door de gemeenteraad.


---