Gemeente Zwolle

Brommen met je helm op

Bromfiets- en scooterrijders in Zwolle kunnen er tussen donderdag 6 mei en half juli 2004 niet omheen. In deze periode maakt de gemeente Zwolle in samenwerking met 3VO bromfietsers via posters op zestig plaatsen in de stad alert op de noodzaak van het dragen van een helm.

De gemeente Zwolle en stichting 3VO Zwolle haken hierbij in op de landelijke helmcampagne van stichting TeamAlert, de enige jongerenorganisatie op het gebied van verkeersveiligheid. Onder het motto 'Helm op, daar kun je mee thuiskomen!' wil TeamAlert het helmgebruik onder bromfiets- en scooterrijdende jongeren vergroten. In 2003 daalde, mede door gemeenschappelijke inspanningen van diverse instanties het aantal dodelijke ongevallen onder bromfietsers in Nederland met ruim 9%, van 65 tot 59.

In Zwolle is in 2002 één bromfietser in het verkeer om het leven gekomen. In 2003 zijn er geen doden gevallen. Wel raakten er vorig jaar 65 brom- en snorfietsers gewond. Stichting TeamAlert hoopt de verlaging van het aantal dodelijk gewonden onder bromfietser terug te dringen door ook dit jaar opnieuw een helmcampagne te voeren. De gemeente Zwolle en stichting 3VO willen daar met de Zwolse postercampagne graag een steentje aan bijdragen.


---