Provincie Utrecht

Persbericht

Nieuwe toeristische attracties in de provincie

11-5-2004
Nieuwe toeristische attracties in de provincie Utrecht Een nieuwe uitkijktoren in de Kaapse Bossen, een tentoonstelling over de Vikingen, de herdenking van het 20-jarig bestaan van het dorp Austerlitz. Het is een greep uit de toeristische attracties die dit jaar worden gepresenteerd, met financiële steun van de provincie Utrecht.

Toren Kaapse Bossen

Meer dan 70.000 mensen beklimmen jaarlijks de uitkijktoren in de Kaapse Bossen te Doorn. Deze blikvanger op de Utrechtse Heuvelrug is een populaire attractie, maar omdat de constructie geheel uit hout bestaat en al 12 jaar oud is, komt er een nieuwe toren die veiliger is en hoger. De provincie draagt 15.000 euro bij aan dit project van Natuurmonumenten. De nieuwe toren wordt in 2005 geplaatst.

Vuur van de Vikingen
De Vikingen zijn al ruim 1000 jaar geleden vertrokken uit Utrecht, maar vanaf november 2004 zijn deze plunderende Noormannen terug in het Centraal Museum. Daar wordt samen met het Rheinisches Landesmuseum te Bonn en het Deense Vikingschepenmuseum de expositie `Vuur van de Vikingen' gehouden. Gezien de internationale aanpak belooft het een spraakmakende expositie te worden, die veel belangstelling zal trekken. Reden voor de provincie Utrecht om ruim 14.000 euro bij te dragen aan de marketingcampagne die voor deze tentoonstelling is ontwikkeld.

Austerlitz viert feest
Het dorp Austerlitz (gemeente Zeist) bestaat in 2004 tweehonderd jaar. In de maanden augustus en september worden daarom gedurende 4 weekends festiviteiten georganiseerd. Deze staan in het teken van de thema's natuur, geschiedenis, sport en muziek. De verwachting is dat deze evenementen de nodige bezoekers zullen trekken binnen en buiten de provincie Utrecht. De provinciale bijdrage voor de organisatie van deze toeristische attractie is ruim 10.000 euro.

Vaargids Utrecht en Vechtstreek
In voorbereiding is een vaargids voor Utrecht en Vechtstreek. Deze uitgave voor watersporters bevat een omschrijving van de belangrijkste vaarroutes in dit gebied, diverse schepen, rederijen en adressen van schippers, horecagelegenheden voor de watersport, etc. De uitgave zal een bijdrage leveren aan de toeristische promotie van de provincie. Reden voor een subsidiebijdrage van ruim 8000 euro.

Bovenstaande projecten worden mogelijk gemaakt uit de Voorziening Toeristische Ontwikkeling. Hiermee biedt de provincie Utrecht een financiële steun in de rug aan initiatieven op het gebied van toeristische ontwikkeling en promotie. Jaarlijks is hiervoor circa 270.000 euro beschikbaar.

Laatst gewijzigd op 05/11/2004 02:09:57 PM. Paginabeheer: Gert.Nijenhuis@provincie-utrecht.nl