ORDINA NV http://www.ordina.nl

Ordina verwacht stijging winst eerste halfjaar 2004

Ordina verwacht over het eerste halfjaar van 2004 een stijging van de winst voor amortisatie van goodwill en belastingen van circa 35%

Vooruitlopend op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, die hedenmiddag plaatsvindt, maakt Ordina N.V. het volgende bekend.

-De markt voor ICT dienstverlening blijft tekenen van herstel vertonen, gebaseerd op de aanhoudende stroom van offerteaanvragen. -Het tempo en de mate waarin de markt herstelt, wordt in belangrijke mate beheerst door de algemene economische ontwikkelingen. 10)-Overeenkomstig hetgeen Ordina publiceerde bij de bekendmaking van de jaarcijfers over 2003, blijven de tekenen van economisch herstel in Nederland tot op heden broos. 11)-In vergelijking tot het eerste halfjaar van 2003 zijn de marktomstandigheden wel merkbaar verbeterd. 12)-Gegeven de geschetste marktontwikkelingen, verwacht Ordina bij een vergelijkbare omzet over het eerste halfjaar van 2004 een resultaat voor amortisatie van goodwill en belastingen te realiseren dat circa 35% hoger ligt dan het resultaat voor amortisatie van goodwill, belastingen en reorganisatiekosten, zoals verantwoord in het eerste halfjaar van 2003.

Marktontwikkelingen Gedurende de eerste maanden van 2004 heeft de markt voor ICT dienstverlening zich overeenkomstig onze verwachtingen ontwikkeld. De markt vertoont tekenen van herstel. Belangrijkste indicator daarvan is de aanhoudende stroom van offerteaanvragen. De omvang en het karakter van de offerteaanvragen bevestigen, na een aantal jaren van terughoudendheid ten aanzien van investeringen in ICT, de noodzaak voor bedrijven en overheden om weer gericht te gaan investeren in ICT.

De mate en het tempo waarin het marktherstel werkelijk doorzet en offerteaanvragen derhalve worden omgezet in concrete opdrachten, blijft in belangrijke mate afhankelijk van het algemene economische herstel. Dit blijft in Nederland tot op heden broos. Indien de economie zich echter verder en meer fundamenteel herstelt, is de verwachting gerechtvaardigd dat de markt voor ICT dienstverlening snel zal verbeteren. Op basis van haar stabiele klantrelaties en goede marktpositie, is de verwachting tevens gerechtvaardigd dat Ordina snel van een dergelijk marktherstel zal profiteren.

In vergelijking tot de eerste helft van 2003, is in het bijzonder de situatie in de overheidsmarkt verbeterd. Ondanks de noodzaak tot bezuinigingen, wordt er door de overheid weer gericht geïnvesteerd in ICT. Keerzijde is dat in die markt nog wel enige prijsdruk wordt ervaren, terwijl dat in de overige marktsegmenten in veel mindere mate of zelfs niet meer het geval is. Daarnaast blijft er voor Ordina sprake van enige mate van onzekerheid ten aanzien van de omzetontwikkeling in de sociale zekerheidsmarkt, welke voor Ordina een deelsegment vormt van de overheidsmarkt. Dit geldt onder meer ten aanzien van het tempo van migratie van de dienstverlening op het gebied van werkplekbeheer, applicatie integratie en dataservices. Deze onzekerheid is verwerkt in onze omzet- en resultaatverwachting.

Omzet- en resultaatontwikkeling eerste halfjaar 2004 Op basis van de gerealiseerde resultaten in de eerste maanden van dit jaar en met inachtneming van de geschetste marktontwikkelingen, verwacht Ordina over de eerste helft van 2004 een vergelijkbare omzet te realiseren in vergelijking met het eerste halfjaar van 2003. Ten aanzien van het resultaat voor amortisatie van goodwill en belastingen wordt een stijging verwacht van circa 35%. Deze stijging wordt verwacht ten opzichte van een resultaat van EUR 7,6 miljoen, zijnde het in de eerste helft van 2003 gerealiseerde resultaat voor amortisatie van goodwill, belastingen en reorganisatiekosten.

Voor de goede orde wordt nog opgemerkt dat omzet en resultaten van TVW Group B.V., dat begin april 2004 werd geacquireerd, met ingang van het tweede kwartaal van 2004 worden geconsolideerd.

Over Ordina Ordina is met haar jaaromzet van EUR 345 miljoen een van de grootste beursgenoteerde dienstverleners in de Nederlandse markt voor Informatie en Communicatie Technologie en management consultancy. Het bedrijf profileert zich nadrukkelijk als partner van de klant. Met onderscheidende business proposities en superieure vakkennis wil Ordina waarde toevoegen aan de business van klanten. Ordina is cross industry actief op de gebieden Enterprise Solutions, System Integration & development, Application management, Technical Automation en Infrastructure solutions. Kennis en kunde voor branche specifieke oplossingen zijn geconcentreerd in de sectoren Finance, Public, Trade,Transport & Industry (TTI) en Energy, Utilities, Telecom en Media (UTM). Ordina is opgericht in 1973 en telt ruim 3.500 medewerkers. Het aandeel Ordina N.V. is genoteerd aan de Euronext Amsterdam.


---
Voor informatie:

Ordina Ronald Kasteel 030 - 298 4159

Ordina Beheer NV

12 mei 04 07:53