Gemeente Moerdijk


SPREEKUREN GEMEENTELIJKE AMBASSADEUR WORDEN HUISBEZOEKEN

Het college heeft besloten de spreekuren van de gemeentelijke ambassadeur vanaf de zomervakantie te laten vervallen en deze om te zetten in huisbezoeken. Na de zomervakantie van 2003 is het bezoek aan het spreekuur van de gemeentelijke ambassadeur afgenomen. Vanaf dat tijdstip is het maandelijks aantal bezoekers altijd beneden de 30 bezoeken gebleven.

Een juiste vergelijking laat zien dat het eerste kwartaal in 2003 nog 95 inwoners het spreekuur bezochten. Een jaar later is het totaal in het eerste kwartaal gedaald tot 48 bezoeken. Deze daling kan verschillende oorzaken hebben. Te denken valt aan het goed functioneren van de klachtenlijn, de grotere bekendheid en gebruik van internet en de gewenning aan de afstand vanuit de andere kernen naar het gemeentehuis in Zevenbergen.

Bij het vergelijken van het totaal aantal bezoeken in 2002 en 2003 valt op dat de bezoeken in 2003 zijn gestegen met 25 bezoeken, namelijk van 304 naar 329. Dit verschil komt doordat bij de bezoekersaantallen in 2003 de huisbezoeken (aantal in 2003 was 12) en de telefonische contacten (aantal in 2003 was 13) zijn opgenomen. De conclusie van deze cijfers is, dat de huisbezoeken en de telefonische contacten bij de inwoners een bekende service zijn.

Om de service van de ambassadeur te blijven aanbieden, wordt het spreekuur vervangen door een bezoek aan huis. De inwoners maken telefonisch een afspraak en eenmaal per week bezoekt de gemeentelijke ambassadeur deze mensen thuis. De tijd tussen telefonische afspraak en het bezoek is dan niet langer dan een week.