Ingezonden persbericht


Amsterdam / Bangkok, 12 mei 2004

ABN AMRO verkoopt belang in Bank of Asia aan United Overseas Bank ABN AMRO heeft vandaag een overeenkomst ondertekend met United Overseas Bank Limited (UOB) over de verkoop van het belang van 80,77 procent dat ABN AMRO heeft in Bank of Asia. Volgens de voorwaarden van de verkoopovereenkomst zal UOB THB (Thaise Baht) 5,35 per aandeel betalen wat leidt tot een totaalbedrag van THB 22. 019 miljoen (EUR 462 miljoen) in contanten. De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar worden afgerond onder voorbehoud van bepaalde voorwaarden, waaronder het verkrijgen van goedkeuring van de toezichthouders (Bank of Thailand en het Thaise Ministerie van Financiën).
De verkoop van haar aandeel past in de strategie van ABN AMRO om zich te richten op die markten die het hoogste rendement genereren voor klanten en aandeelhouders. Ook het Financial Master Plan in het in het Thaise bankwezen speelt een rol bij de beslissing. ABN AMRO blijft actief in de regio Azië-Pacific en zal in Thailand met een wholesale kantoor haar zakelijke en institutionele klanten blijven bedienen. Bank of Asia is een retail en commercial bank met een netwerk van circa 130 kantoren en 300 geldautomaten verspreid over Thailand en verleent een volledig assortiment bank-, verzekerings-, beleggings en overige financiële producten en diensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten. Krachtens het reglement van de effectenbeurs van Thailand is UOB, indien de voorgenomen transactie doorgaat, verplicht een bod uit te brengen op de uitstaande aandelen Bank of Asia die op het moment van afronding van de transactie niet in haar bezit zijn. ABN AMRO Corporate Finance treedt bij deze transactie op als exclusief financieel adviseur van ABN AMRO.
.-.-.-.

Perscontacten: +31 20 6288900
ABN AMRO
ABN AMRO is een vooraanstaande internationale bank met een balanstotaal van EUR 639,9 miljard (per 31 maart 2004). De bank heeft ruim 3.000 vestigingen in meer dan 60 landen en gebiedsdelen en telt ruim 110.000 medewerkers (FTE's) wereldwijd. ABN AMRO staat genoteerd op Euronext en de beurzen van Londen en New York.


---- --