Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


12 mei 2004


Klarenbeek - bromfietser aangereden


De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding waarbij een 20 jarige bromfietsster uit Klarenbeek dinsdagavond laat gewond raakte. Degene waarmee ze een aanrijding heeft gehad is tot nu toe onbekend. Rond 23.15 kreeg de politie een melding, dat een gewond meisje bij een woning aan de Broekstraat in Klarenbeek (gem Voorst) hulp had gevraagd. Zij reed omstreeks 23.00 uur op haar bromfiets over de Broekstraat komende vanaf de Kar en is aangereden. Hierbij kwam zij in een droge sloot terecht en is korte tijd buiten westen geweest. Toen zij bijkwam zag zij kans naar een huis te strompelen waar zij hulp kreeg. Met vermoedelijk een gebroken enkel is zij overgebracht naar een ziekenhuis.
De politie zoekt contact met de bestuurder van een witte Pick-up die rond dat tijdstip in de richting Klarenbeek reed en mogelijk iets heeft gezien.


Zutphen - controle vervoer kinderen in auto


De politie heeft dinsdag gecontroleerd op het veilig vervoer van kinderen naar school. Dit maal stond de politie op het Zwanevlot (twee basisscholen en een dagopvang) en bij de Brink (basisschool). Bij de 138 gecontroleerde auto's kon de politie 118 gordeldiertjes uitreiken. Een snelle rekensom levert dus op dat 20 kinderen niet op een veilige manier werden vervoerd. De ouders kregen hiervoor een bekeuring terwijl er in twee gevallen een extra bekeuring volgde omdat ook de ouder geen gordel droeg.


Zutphen - diefstal auto


Een 43-jarige Zutphense zal nooit meer haar auto met de contactsleutel in de auto laten staan. Dinsdagochtend was zij rond 09.20 uur aan het lossen op de Laarstraat toen zij hoorde dat iemand de motor startte en er vervolgens met haar auto vandoor ging. De dief reed weg richting de Paardenwal en de vrouw dacht eerst dat het om een grapje ging. Het gaat om een rode Ford Sierra, type Combo, gekentekend DS-RZ-04. In de auto staan onder meer diverse kratten met vleesproducten.


Zutphen - niet onwel, wel een tukje


De politie kreeg gisteren rond 14.55 uur een melding, dat een oudere automobilist op een parkeerplaatsje aan de Kleine Omlegging mogelijk onwel was geworden. Agenten stelden direct een onderzoek in en na enig kloppen op het ruitje van de auto reageerde de bestuurder. Deze, een 72 jarige Spanjaard was onderweg naar familie in Lochem en deed even een tukje na een lange rit. Hij stelde het optreden van de politie zeer op prijs; je weet maar nooit!


Zutphen- jeugd maakt het te bont


De vernielingen aan twee scholen op het Zwanevlot zijn voor de directies van beide scholen aanleiding geweest om afspraken met de politie over het speelgedrag op het schoolplein door tieners. In de afgelopen weken zijn er 12 ruiten vernield en er meldde zich nooit iemand die hiervoor verantwoordelijk was. Besloten is nu, dat er bekeurd gaat worden. De politie wijst nogmaals op het feit, dat schade door spelvandalisme (een ongelukje tijdens het voetballen) veelal door de verzekering wordt gedekt en het voor de benadeelde prettig zou zijn dit te kunnen regelen.


Zutphen- diefstal bier


Twee 17-jarige jongens uit Deventer werden dinsdagmiddag rond 17.20 uur bij een supermarkt aan de Brink betrapt op de diefstal van blikjes bier. Zij werden door personeel aangehouden en aan de politie overgedragen. Zij worden doorverwezen naar het preventieproject LINK waar een passende maatregel zal worden getroffen.


Steenderen - aanrijding


Een 22-jarige inwoner uit Steenderen reed dinsdagmiddag omstreeks 17.55 met zijn auto bij een pand aan de Pastoor Teubnerstraat weg. Hij verleende geen voorrang aan een van rechts komende 48-jarige automobilist uit Zutphen. Bij de aanrijding die volgde raakte vooral de auto van de laatste behoorlijk beschadigd.


Vorden- bromfietscontrole


De politie in Vorden heeft gisteren een controle gehouden waarbij 3 brommers bleken te zijn opgevoerd, twee waren niet verzekerd en een bestuurder reed door een rood verkeerslicht en krijgt daar een bekeuring voor.


Brummen - op de brommer maar geen 16


Surveillerende agenten zagen gisteren omstreeks 14.00 twee jeugdige bromfietsbestuurders op de Zutphensestraat rijden. Bij controle bleek het uit Zutphen en Doesburg afkomstige duo pas 15 te zijn. De brommers zijn uit het verkeer genomen.


Eefde -kop staartaanrijding


De auto van een 34-jarige inwoner uit Eefde moest dinsdagavond rond 18.00 uur worden afgesleept na een aanrijding op de Zutphenseweg. De man had, komende uit de richting Gorssel te laat in de gaten, dat het verkeer voor hem afremde. Hij botste op de auto van een 29-jarige man uit Rijssen.


Wilp - aanrijding


Omstreeks 18.0 uur vond op de Soerhuislaan met de Zutphenboerlaan een aanrijding plaats, waarbij een Deventerse (leeftijd onbekend) met onbekend letsel naar het ziekenhuis werd vervoerd. De vrouw wilde in verboden richting de Soerhuislaan volgen en kwam in de bocht met de Z-laan in aanrijding met een 29-jarige automobilist eveneens uit Deventer. Zij raakte diens auto vol in de flank die vervolgens tegen een boom botste. De vrouw was slecht aanspreekbaar en de brandweer knipte het dak van de auto om haar te bevrijden. Na te zijn gestabiliseerd is zij met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.


Lochem - weed


Agenten controleerden vannacht rond 02.35 uur op de Tuinstraat een auto. Toen het raampje open ging roken zij een enorme weedlucht. De 28-jarige bestuurder uit Lochem overhandigde de agenten direct een zak met weed. Aangezien dit vermoedelijk meer dan de toegestane hoeveelheid voor eigen gebruik was werd de man verzocht mee te gaan naar het politiebureau. Dit stond hem niet aan, waarna hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek het om 15 gram te gaan en de man krijgt een boete.


Einde berichten



---- --