Provincie Flevoland




Studiegroep wortelteelt krijgt subsidie

De Studiegroep Wortelteelt krijgt 12.000 euro subsidie van de provincie Flevoland. De studiegroep heeft als doel het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen met vijftig procent terug te dringen. De nu toegekende subsidie wordt benut om het rendement van de wortelteelt in de komende jaren te verhogen. Om dat te bereiken werkt de studiegroep nauw samen met de bedrijven Agrifirm en Countus.

Beide bedrijven hebben speciaal voor de studiegroep een
automatiseringsprogramma ontwikkeld. Met behulp van dit programma kunnen telers onderling op een snelle manier gegevens vergelijken en uitwisselen. Deze kennisuitwisseling is bedoeld als impuls voor de productie van uniforme- en kwaliteitsproducten die op een duurzame wijze worden geteeld. De telers spelen daarmee in op het
Actieprogramma Gewasbescherming dat door de Noordelijke Land- en Tuinbouw Organisatie, in samenwerking met Waterschap Zuiderzeeland, wordt ontwikkeld.

De Studiegroep Wortelteelt kan, indien Provinciale Staten akkoord gaan, voor 2005 en 2006 nog eens een subsidiebedrag van
respectievelijk 7.200 en 4.800 euro tegemoet zien.Als de nieuwe manier van kennisuitwisseling bevalt, kunnen andere bedrijven ook met dit programma werken.