Politie Friesland

Politieberichten van 11/05 13.00 uur tot 12/05 07.00 uur

Fryslân 12-05-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

Drachten: motorrijder gewond na val
Dinsdag omstreeks 14.45 uur is een 41-jarige man uit Houtigehage met zijn motorfiets onderuit gegaan op de minirotonde in De Lange West. Hij reed over de Lange West vanuit het centrum de rotonde op en moest hard remmen om aan aanrijding met een fietser, een jongeman van ongeveer 15 jaar, te voorkomen. Die reed de rotonde op richting Oliemolen. Door hert krachtig remmen kwam de motorrijder ten val en is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De fietser reed door. De politie hoopt dat de betrokken fietser zich als nog meldt.

Dokkum: dekzeilen van vrachtautos opengesneden
In de nacht van maandag op dinsdag zijn de dekzeilen van vijf trailers vernield op een bedrijfsterrein aan de Oostergoweg. In alle gevallen werd met vermoedelijk een mes een scheur van zon 15 cm in de dekzeilen gesneden. Mogelijk wilde de dader weten of er voor diefstal interessante goederen in zaten. Er wordt niets vermist.

Sneek: aanhouding na diefstal uit woning
De politie heeft dinsdag omstreeks 20.55 uur een 35-jarige vrouw uit Sneek aangehouden op verdenking van diefstal. Omstreeks 19.15 uur was zij met een vriendin bij een woning in de A. Agnesstraat geweest. Ze hadden daar aangebeld en gevraagd of ze mochten telefoneren. Terwijl haar vriendin belde, liep de verdachte naar de keuken. Toen beide dames weg waren miste de bewoner zijn portemonnee. Hij vond hem even later in zijn woning terug; er was geld uit. De verdachte werd in haar woning aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: straatroof
Dinsdag omstreeks 21.55 uur is een 28-jarige vrouw uit Leeuwarden op de Bagijnestraat beroofd van haar portemonnee. Ze zou juist haar woning in toen een man naar haar toe rende, een pistool of iets wat daar op leek onder haar neus duwde en haar om geld vroeg. Onder bedreiging van het wapen pakte de vrouw haar portemonnee. Die werd uit haar hand gegrist, waarna de man wegrende via de parkeerplaats tussen de Bagijnestraat en de Grote Kerkstraat. De verdachte was ongeveer 20 jaar, ongeveer 1,70 m, smal postuur, smal gezicht, zeer kort donker krullend haar, mediterraan uiterlijk en een lichte tot bleke huiskleur. De man was in het gezelschap van een tweede, die vermoedelijk op de uitkijk stond. Deze man was iets groter, ook ongeveer 20 jaar en droeg een grijze muts en shawl. Een zoekactie door de politie in de omgeving en het centrum leverde niets op.

Drachtstercompagnie: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 00.35 uur zijn op de rijksweg A7 4 personenauto op verloren lading gereden, waarbij twee mensen gewond zijn geraakt. Een vrachtauto, geladen met grote rubberbanden voor mobiele kranen, verloor 5 banden, waarvan vier op de rijbaan richting Groningen terechtkwamen en één stuiterde over de vangrail naar de andere rijbaan. De vrachtauto, bestuurd door een 43-jarige man uit Spijkenisse, verloor de lading nadat een spanband scheurde. Vier achteropkomende personenautos reden frontaal op de banden; een vijfde schampte de banden. Twee van deze autos gingen over de kop. Twee bestuurders zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Zij konden na behandeling weer naar huis. De rijbaan is enige tijd afgezet ter hoogte van de afslag Oosterwolde.

Leeuwarden: aanhouding na insluiping
Woensdag omstreeks 04.00 uur is een 38-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van insluiping. Beveiligingsmedewerkers had kort daarvoor gezien dat de man een gebouw aan de Mr. P.J.Troelstraweg was uitgelopen met goederen onder zijn arm. Aan de hand van het signalement werd de verdachte lopend aangetroffen op de Rengerslaan. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Het bleek een bekende. De man had al een toegangsverbod tot het gebouw.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 02.00 uur werd een 46-jarige Leeuwarder betrapt op het rijden onder invloed. De man werd met zijn personenauto door de politie gecontroleerd op de Willem Lorestraat. Aan het bureau blies hij 435 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 4 uren. Na onderzoek leek dat de verdachte in februari ook al was betrapt. Toen blies hij 1000 ug/l en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Nu werd ook zijn auto in beslaggenomen.