INST. VOOR PUBLIEK EN POLITIEK

Alle partijen op StemWijzer.nl

Alle partijen op StemWijzer.nl

Op de website van de StemWijzer (www.stemwijzer.nl) is vandaag, woensdag 12 mei, een vergelijking geplaatst van de politieke programma's van alle Nederlandse partijen die meedoen aan de Europese verkiezingen op 10 juni a.s. De bezoeker kan nu op een overzichtelijke en makkelijke manier zien hoe de partijen denken over de belangrijkste Europese beleidsterreinen. De Programvergelijking is een extra service die het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) de bezoekers van de StemWijzer biedt om straks in het stemhokje een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Behalve de ProgramVergelijking is ook een Engelstalige StemWijzer op de website geplaatst. De Engelse versie is met name bedoeld voor mensen afkomstig uit andere landen van de Europese Unie die op 10 juni aanstaande in Nederland willen stemmen. Ze moeten zich dan wel vooraf bij hun gemeente als kiezer hebben geregistreerd.

De StemWijzer stapt uit het virtuele domein en gaat fysiek op tournee. Tot de verkiezingsdatum zal een promotieteam van de StemWijzer aanwezig zijn op tal van festivals en evenementen vanuit de speciale verkiezingskaravaan van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Deze karavaan zal tot 10 juni door het land trekken onder de slogan 'U komt toch ook?'. Met de StemWijzer op Palmtop en PocketPC kan nu ook aan borrel- en keukentafel een stemadvies gegeven worden. De reisroute van de karavaan is te vinden op de site www.ukomttochook.nl.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie of om u aan te melden om een dagdeel mee te lopen met het promotieteam kunt u contact opnemen met: Nico Bloot, hoofd Voorlichting, 020 5217638 of 06 21464984 Jochum de Graaf, projectleider StemWijzer, 020 5217678 of 06 24267886

Naast de StemWijzer biedt het IPP nog meer projecten en verkiezingsactiviteiten over Europa. Zo werd eerder de website www.geenwoorden.nl gelanceerd en vinden er begin juni landelijke scholierenverkiezingen plaats. Daarnaast worden regionale publieke debatten gehouden (www.publiekdebateuropa.nl) en krijgen scholen gastlessen en lesmateriaal aangeboden. Een overzicht is te vinden op de website www.allesoverdeverkiezingen.nl .

12 mei 04 09:18