AutoRai

12-5-2004

SEAT Altea onderscheiden met autonis designprijs

De Duitse tijdschriften mot en Auto-Strassenverkehr hebben de SEAT Altea de prestigieuze autonis designprijs toegekend.

De Altea dankt de autonis designprijs aan de meer dan 54.000 lezer van beide autobladen die hebben gestemd. Zij verkozen de SEAT Altea op de eerste plaats in zijn categorie. Dat is bijzonder omdat de Altea gedurende de stemperiode nog niet op de markt was.

Bij de jaarlijkse verkiezing wordt aan de lezers van Auto-Strassenverkehr en mot gevraagd een oordeel te geven over het exterieurdesign van autos in twaalf categorieën van SUV tot sportwagen. Het ontwerp van de Altea kreeg van 38,3% van de stemmers de hoogste waardering en daarmee is hij de overtuigende winnaar in zijn klasse - slechts 5,9% van de stemgerechtigden gaf geen punten aan SEATs Multi Sports Vehicle.

SEAT luidt met de introductie van de Altea een nieuw tijdperk in. Het MSV-concept combineert een innovatief design met de traditionele sterke punten van MPVs en voegt daar ook nog eens typische SEAT-kenmerken als een sportief karakter en een dito wegligging aan toe.

Veel van de stijlelementen van de Altea, zoals de grote grille, de expressief vormgegeven koplampen én de Dynamic Line, zullen ook terug komen op toekomstige modellen van SEAT. Deze Dynamic Line, die bij de voorste wielkast begint en dan zachtjes afloopt over de zijkant van de carrosserie, is de handtekening van SEATs hoofdontwerper Walter deSilva en zal alle toekomstige modellen sieren.

De autonis-prijs is al de derde designonderscheiding voor de SEAT Altea. Eerder werd de auto door Designers (Europe) uitgeroepen tot beste conceptcar van 2003 en recentelijk kreeg de Altea de red dot: best of the best onderscheiding van het Nordrhein Westfalen Design Centre.

Met deze prijs voor de Altea, komt het totaal aantal autonis awards voor SEAT op vier: In 2001 was de Arosa de beste in zijn categorie en behaalde de Leon een derde plaats. In 2002 ging de autonis prijs voor beste conceptcar naar de Tango.