Gemeente Haarlem


6 mei 2004

120/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


EMBARGO TOT WOENSDAG 12 MEI 12.00 UUR

Persuitnodiging deelname Haarlemse Milieuestafette


Na het grote succes van voorgaande jaren wordt ook dit jaar weer een Milieuestafette georganiseerd. De Milieuestafette is een initiatief van de provincies. Op 12 en 13 mei vindt de estafette in de provincie Noord-Holland plaats. Doel van deze estafette is om gedurende 24 uur publiekelijk actief te controleren op de naleving van milieuwetgeving. De controles die gedurende de Milieuestafette worden uitgevoerd, worden niet van tevoren aangekondigd.

Ook de gemeente Haarlem neemt op deze dagen deel aan de estafette. Echter, de gemeente gaat dit jaar een stap verder: zij heeft van een aantal projecten integrale controles gemaakt, waarbij ook andere aspecten dan milieuwetgeving gecontroleerd worden. Dit betekent dat ook andere gemeentelijke diensten en het bureau Milieuzaken politiedistrict Haarlem betrokken zijn bij de controles. Er is daarom binnen Haarlem eigenlijk sprake van een Handhavingestafette.


Persprogramma

De gemeente Haarlem biedt op 13 mei tussen 21.00 en 22.00 uur een beperkt aantal journalisten de gelegenheid met enkele controles mee te lopen. Ook wethouder Ruud Grondel (Milieu) zal bij deze controles aanwezig zijn. Het programma ziet er als volgt uit:

20.55 uur verzamelen in de Refter van het Stadhuis
21.00 - 21.40 uur enkele controles in bijzijn van de pers
21.45 - 22.00 uur korte nabeschouwing door wethouder Grondel (Refter)


Aanmelden

Om de controles overzichtelijk te houden kunnen slechts enkele journalisten deelnemen. Er is daarom voor gekozen om degenen die zich als éérste aanmelden, te laten meelopen. Uiteraard geldt voor de nabeschouwing door wethouder Grondel geen deelnamebeperking. Indien veel journalisten interesse tonen om mee te lopen, wordt hiervoor evt. ook na 22.00 uur de gelegenheid geboden (maar ook hier geldt een beperkte deelnamemogelijkheid).

NB: voorafgaande aan een controle wordt aan de ondernemer toestemming gevraagd of de pers mag meekijken. Uiteraard heeft een ondernemer het recht hieraan geen medewerking te verlenen.

Geïnteresseerde journalisten kunnen zich t/m maandag 10 mei aanmelden bij Julia de Jong, communicatieadviseur gemeente Haarlem, tel. 023 - 511 4903.

sector Stadsbeheer
Julia de Jong, communicatieadviseur
023-5114903
juliadejong@haarlem.nl
---- --