4e persbericht van woensdag 12 mei 2004

Eindhoven 12-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeerscontrole

Op de Doctor Schaepmanlaan is woensdag tussen 14.05 en 15.45 uur een verkeerscontrole gehouden. Hier werden in totaal 24 bekeuringen uitgedeeld. Drie voor te hard rijden, zestien voor het niet dragen van de autogordel, één voor onverzekerd deelnemen aan het verkeer, twee voor het niet handsfree bellen, één voor het rijden zonder geldig rijbewijs en één voor het opgeven van een valse naam.

Eindhoven: Snelheidsduivel moet rijbewijs afgeven

Op het Fellenoordpad is woensdag rond 17.00 uur een 28-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De politie zag de man met een snelheid van 114 km/u over de John F. Kennedylaan rijden. Op dit deel van de John F. Kennedylaan mag echter maximaal 50 gereden worden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond / Bakel: Verdachte aangehouden na achtervolging

Op het Speelhuisplein in Helmond is woensdag rond 17.00 uur een 20-jarige inwoner uit die plaats aangehouden na een achtervolging. De achtervolging ontstond nadat woensdagmiddag de voorruit van de auto van een 32-jarige man uit Helmond werd vernield. Dit gebeurde toen de man over de Nuijeneind in Bakel reed en een tegenligger een nog onbekend voorwerp tegen zijn auto gooide en doorreed. De gedupeerde automobilist keerde zijn auto en achtervolgde het voertuig via de Stippelbergseweg en de Kanthoeve richting Helmond. Onderweg kwam de 32-jarige man op het Binderseind in Helmond een politieauto tegen. Deze heeft vervolgens de achtervolging verder ingezet. De verdachte auto werd op het Speelhuisplein in Helmond geparkeerd. Eén inzittende zag kans om te vluchten. In de auto werd de 20-jarige verdachte aangetroffen en aangehouden. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Knegsel: Verdachte van woninginbraak aangehouden

Na een onderzoek heeft de politie woensdag rond 17.35 uur op het Stationsplein in Eindhoven een 34-jarige man uit Maastricht aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Veldhovenseweg in de nacht van 13 op 14 december 2003. De dader kwam toen binnen door een raam aan de achterkant van de woning te vernielen. De dader is destijds gestoord bij de inbraak doordat de bewoner wakker werd en ging kijken of er iets aan de hand was. Uit de woning wordt niets vermist. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.