Gemeente Haarlem

14 november 2003
Julia de Jong/afdeling Communicatie
023-5114903
226/2003
Gemeente Haarlem, sector Stadsbeheer

Persbericht

Gemeente Haarlem zoekt deelnemers milieuvriendelijke klusmarkt 2004

De gemeente Haarlem organiseert voor de derde keer de Milieuvriendelijke Klus- & Energiemarkt. Zij zoekt hiervoor nieuwe deelnemers. De markt wordt gehouden op 13 mei 2004 op de Grote Markt in Haarlem. Het thema van deze markt is 'een gezonde woning'.

De Milieuvriendelijke Klus- & Energiemarkt is een informatiemarkt voor met name de inwoners van Haarlem. De markt heeft geen commerciële doelstelling.
De gemeente wil met deze markt het bewustzijn en de kennis vergroten over de relatie tussen (ver)bouwen, milieu en gezondheid. Zij wil de bezoekers van de markt daarom zoveel mogelijk praktische tips en informatie geven.

In 2004 wordt een nationale campagne gehouden, gericht op een duurzame verbetering van de kwaliteit van het binnenmilieu. Het marktthema 'een gezonde woning' sluit aan op deze landelijke campagne. Op de markt wil de gemeente aandacht besteden aan de volgende onderwerpen: isoleren versus ventileren (vermijden van vocht, schimmels, stikstofdioxide etc.), voorkomen van uitdamping van bouwmaterialen (bijvoorbeeld formaldehydegas uit spaanplaat), verantwoord opruimen van asbest, allergeenarme producten (bijvoorbeeld woontextiel en schoonmaakmiddelen) en minder milieubelastende verf.

Deelname aan de markt is gratis, maar de gemeente vraagt wel een (financiële) bijdrage in de promotiekosten. Geïnteresseerde instellingen en ondernemingen met een product dat past binnen de thematiek van de Milieuvriendelijke Klus- & Energiemarkt, kunnen contact op nemen met Heske Pohlmann-Vonk,
tel. 023-5114612 of een e-mail sturen naar MACROBUTTON HtmlResAnchor milieu@haarlem.nl.
De gemeente Haarlem zoekt naar een divers aanbod van producten. Dit betekent dat de gemeente uit alle aanmeldingen een optimale selectie maakt.

Noot aan de redactie:
Voor de nationale campagne is een Platform Binnenmilieu opgericht. Hierin zijn vertegenwoordigd: Astmafonds, Nederlandse Woonbond, Vereniging Eigen Huis, VAC, Milieuplatform Zorgsector, Nederlandse Vereniging van Medisch Milieukundigen, Novem, SEV, SBR, ISSO, VIBA, Ministeries van VROM en VWS.



Gemeente Haarlem