Digitale Gemeente Houten

Excursie naar Steenwaard.

zondag 9 mei 2004 - Bron: Redactie SDGH

Het IVN houdt op donderdagavond 13 mei een wandeling in de Steenwaard, een natuurgebied nabij de Lek. Enkele jaren geleden is dit gebied hersteld in de staat zoals het eeuwen geleden was. Zo is een oude nevengeul uitgegraven.

Waar water en land elkaar ontmoeten, is van nature een grote rijkdom aan flora en fauna. In het ondiepe water en de modderige overgangen ontstaat een nat landschap met een variatie aan planten. De slikvlakken op de scheidslijnen tussen water en land trekken al snel vogels aan. Op de hogere gelegen delen komen bomen en struiken tot ontwikkeling. Bij deze excursie wordt de natuurontwikkeling in deze uiterwaarden door IVN gidsen toegelicht.

Vertrektijd: 19.00 uur. Verzamelpunt: parkeerplaats naast het theehuis t Geintje in park Oudegein, met eigen autovervoer. Ter plaatse wordt geregeld om eventueel met elkaar mee te rijden. Deelnemers uit Houten kunnen ook direct om 19.30 uur naar het pontje bij de Steenwaard komen. Laarzen of stevig schoeisel is noodzakelijk!

Iedereen is welkom, vooraf aanmelden is niet nodig. Informatie bij Carin Laarman, tel.(030) 60 491 06, of bij Ellen Luttmer, tel.(030) 60 431 27. Kosten: geen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).