Nederlandse Vereniging van journalisten

Principe-akkoord Veronica-cao

13 mei is een principeakkoord bereikt over een nieuwe Veronica-CAO. Het heeft even geduurd omdat de onderhandelingen pas konden beginnen na de overgang van Veronica naar SBS.

Het akkoord op hoofdlijnen:

1. looptijd 18 maanden 1-7-2003 t/m 31-12-2004
2. per 1 december 2003 een structurele loonsverhoging van 2% toelichting: dit kan omdat een loonsverhoging over 2003 nog wel is toegestaan conform het najaarsakkoord 2002.

3. Een eenmalige eindejaarsuitkering van 8.33% waarvan 5,5% structureel.
De 5,5% structureel worden verdisconteerd in de bruto maandsalarissen, inclusief vakantietoeslag met terugwerkende kracht tot 1 januari 2004.
4. Er wordt in 2004 een winstdelingsregeling ingevoerd die aan het eind van dit jaar recht geeft op een winstuitkering tot maximaal een 13e maand indien de begrote winstdoelstelling wordt overschreden. De OR en de vakorganisaties worden regelmatig geïnformeerd over de stand en de ontwikkelingen. Deze regeling wordt binnen SBS al uitgevoerd.
5. Internationale collegialiteit, Veronica doneert [ 25.000,-- voor dit goede doel, te verdelen onder de vakorganisaties. SCO is genoemd, dit bedrag is ongeveer gelijk aan het bedrag dat door HMG ter beschikking is gesteld

6. Sociale wetgeving.
`Veronica zal een extra inspanning doen ter stimulering van de herintreding respectievelijk de reïntegratie van gedeeltelijk arbeidsongeschikten Veronica zal contact zoeken met een tweetal reintegratiebedrijven waaraan alle vacatures binnen Veronica worden voorgelegd. Uitgangspunt is dat een aangeleverde kandidaat geschikt moet zijn voor de functie en dient te passen binnen de cultuur van Veronica, terwijl bovendien een eventuele aanpassing van de werkplekomstandigheden redelijke grenzen gerealiseerd moet kunnen worden.

7. Vergoeding autokosten, er wordt geen aanvulling gegeven op de fiscale grenzen.
De vergoeding blijft dus 18 eurocent voor zakelijke kilometers Voor de redactie is echter afgesproken dat er 2 extra dienstauto's in Hilversum komen en 1 dienstauto in Amsterdam, zodat redacteuren voor de zakelijke kilometers daarvan gebruik kunnen maken.
1 november a.s. wordt er een evaluatie gehouden. Na aanleiding hiervan zal worden vastgesteld of de regeling aanvulling behoeft.

8. De Ondernemingsraad en Veronica gaan een regeling van flexibele werktijden nader uitwerken. De vakorganisaties worden geïnformeerd over de voortgang van het traject.
De vakorganisaties zullen betrokken worden bij de uiteindelijke besluitvorming.

9 Omdat de beide kerstdagen in 2004 in het weekend vallen zal Veronica hiervoor één compensatiedag toekennen.