PERSBERICHT - 2004-02-26

Met speciale aandacht voor Wellness-toerisme

NRIT-symposium 'Trends in vrije tijd, recreatie en toerisme'

Parallel aan het verschijnen van het nieuwe 'Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2003/2004' organiseert het NRIT op donderdag 13 mei 2004 een symposium. Naast trends in toerisme, recreatie en vrije tijd besteden we tijdens deze informatieve middag bijzondere aandacht aan een zeker voor Nederland nog vrij nieuwe toeristische trend, namelijk het wellness-toerisme.

Symposiumvoorzitter en katalysator is Joop Janssen, oud-hoofdredacteur van het vakblad Recreatie & Toerisme en directeur van het Fonds DuurSaam. Hij zal de vijf inleiders interviewen, stimuleren en entameren.

De inleiders zijn:

- Kim Michielsen en Walter Wildhagen van het NRIT. Zij behandelen de belangrijkste ontwikkelingen zoals die in het nieuwe Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd worden gepubliceerd.
- Ad Schalekamp van het ContinuVakantieOnderzoek en TNS/NIPO gaat nader in op de belangrijkste vakantietrends.

- Europese trends worden toegelicht door Herman Bos van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

- Raf de Bruyn van Toerisme Vlaanderen bespreekt trends in de vrijetijdsbesteding van Belgen.

- Met Eveline Lanz Kaufmann van het Forschungsinstitut für Freizeit und Tourismus uit Bern besteden we tijdens dit symposium speciale aandacht aan een in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland reeds succesvolle toeristische trend: Wellness. Zij vertelt u wat onder wellness wordt verstaan en zal enkele voorbeelden van succesvolle uitwerkingen geven.

De middag wordt afgesloten met een forumdiscussie over de besproken trends. Aan deze discussie zullen naast alle inleiders ook Paul Coppes van LC Sport en Recreatie en Tim Bolweg van RECRON deelnemen.

Na het symposium bestaat de mogelijkheid tot netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.

Het symposium wordt gehouden in het sfeervolle conferentiecentrum Bovendonk in het West-Brabantse Hoeven (gelegen tussen Breda en Roosendaal). Dit voormalige seminarie van architect Cuypers straalt een unieke sfeer van rust en inspiratie uit. Tussen station Oudenbosch (aan de lijn Rotterdam-Roosendaal) en het conferentiecentrum zal een pendelbusje rijden.

De kosten voor deze informatieve middag zijn 195 euro (exclusief BTW). Dit is inclusief consumpties, een hapje en een documentatiemap. Abonnees van het Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd krijgen 20 euro korting.

Voor de redactie:
Voor meer informatie en persuitnodigingen kunt u contact opnemen met de heer Ton Vermeulen (avermeulen@nrit.nl) telefoon: 076 5420600.