NRIT

NRIT haalt Wellness-specialiste naar Nederland

Het NRIT haalt op donderdag 13 mei dé specialiste op het gebied van wellness-toerisme naar Nederland. De Zwitserse dr. Eveline Lanz Kaufmann zal namelijk op het NRIT-symposium Trends in vrije tijd, recreatie en toerisme deze in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zeer succesvolle toeristische trend presenteren. Eveline Lanz Kaufmann (1971) is de auteur van twee toonaangevende boeken op het gebied van wellness-toerisme: Wellness-Tourismus, Marktanalyse und Qualitatsanforderungen fur die hotellerie-Schnittstellen zur gesundheitsforderung (1999) en Wellness-Tourismus, Entscheidgruindlagen fur Investitionen und Qualitatsverbesserungen (2002). Tijdens dit symposium vertelt ze wat onder wellness in theorie en praktijk worden verstaan en zal tevens enkele voorbeelden van succesvolle uitwerkingen geven. Naast wellness komen tijdens het symposium de volgden onderwerpen aan bod: Kim Michielsen en Walter Wildhagen van het NRIT behandelen de belangrijkste toeristische ontwikkelingen zoals die in het nieuwe Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd worden gepubliceerd. Ad Schalekamp van het ContinuVakantieOnderzoek en TNS/NIPO gaat nader in op de belangrijkste vakantietrends. Europese trends worden toegelicht door Herman Bos. Raf de Bruyn van Toerisme Vlaanderen bespreekt trends in de vrijetijdsbesteding van Belgen.
De middag wordt afgesloten met een forumdiscussie en de mogelijkheid tot netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. Aan deze forumdiscussie doen ook Tim Bolweg (RECRON) en Paul Coppes (LC Nederlands Instituut voor Locale Sport & Recreatie) mee. Tijdens deze discussie zullen enkele zeer belangrijke macro-trends centraal staan. Dagvoorzitter is Joop Janssen, oud-hoofdredacteur van Recreatie & Toerisme en directeur van het Fonds DuurSaam.
Het symposium wordt gehouden in het sfeervolle conferentiecentrum Bovendonk in het West-Brabantse Hoeven (gelegen tussen Breda en Roosendaal). Dit voormalige seminarie van architect Cuypers straalt een unieke sfeer van rust en inspiratie uit. Tussen station Oudenbosch (aan de lijn Rotterdam-Roosendaal) en het conferentiecentrum zal een pendelbusje rijden.
De kosten voor deze informatieve middag zijn 195 euro (exclusief BTW). Dit is inclusief consumpties, een hapje en een documentatiemap. Abonnees van het Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd en RECRON-leden krijgen 20 euro korting. Meer informatie op: www.nrit.nl

NRIT
Paardeweide 5d
4824 EH BREDA

076 5420600

14 apr 04 10:51