Gemeente Dordrecht


Uitreiking Nationale Evenementenprijzen in Dordrecht

Op 13 mei wordt de prijs voor de Evenementenstad van het jaar 2004 uitgereikt in de Kunstkerk in Dordrecht. Dordrecht treedt op als gastheer omdat de stad nu nog de titel Evenementenstad draagt. De uitreiking vindt plaats tijdens het landelijke congres Evenementen Beleid en Belang. Aansluitend, van 14 t/m 16 mei, is Dordrecht het toneel van een Europees congres voor evenementenorganisaties (IFEA). Afgevaardigden van zo'n dertig buitenlandse organisaties komen dan naar Dordrecht voor onder meer een blik achter de schermen van het evenement 'Dordt in Stoom'.

Nationale congres
Het nationale congres op 13 mei wordt gehouden in de Augustijnenkerk en het Hof. 's Morgens praat een drietal deskundigen over de effecten die evenementen voor een stad kunnen hebben en hoe men de waarde van een evenement kan meten. 's Middags worden enkele themaworkshops gehouden over kinderevenementen, subculturen en stadspromotie. De dag sluit af met de feestelijke uitreiking van de Nationale Evenementenprijzen in de Kunstkerk.

Vrijwilligers
Diezelfde avond trakteert de gemeente Dordrecht de vrijwilligers van de Dordtse evenementen op een feestje als dank voor hun tomeloze inzet. "De vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter de evenementen. Dordrecht heeft de titel Evenementenstad 2003 dus grotendeels aan hen te danken", aldus Wethouder Toerisme de heer G. Veldhuijzen.

Nominaties
De nominaties voor de Evenementenstad 2004 worden een week voor de uitreiking bekendgemaakt.