Gemeente Voorburg-Leidschendam


Wijkwethouder schouwt landelijk gebied Leidschendam-Voorburg

Persbericht, Leidschendam-Voorburg, 15 april 2004
---

Wijkwethouder Eppe Beimers van Stompwijk, Wilsveen en het overige landelijk gebied van Leidschendam-Voorburg, maakt donderdagmorgen 13 mei een fietstocht om de situatie van de openbare ruimte in dit gebied op te nemen. Deze rondrit is bedoeld om wensen en knelpunten op het gebied van het (dagelijks) onderhoud van de buitenruimte in beeld te brengen, die vervolgens als basis kunnen dienen van het op te stellen wijkbeheerplan.
De wijkwethouder wordt op zijn rit vergezeld door de wijkmanager, de teamleider van Wijkbeheer, de wijkagent en een vertegenwoordiging van de Dorpsraad Stompwijk. Vorig jaar heeft Beimers op deze wijze al een schouw gehouden van de kern Stompwijk; vooraf hadden inwoners van Stompwijk verschillende punten aangegeven die in de route werden opgenomen. Veel knelpunten zijn inmiddels opgelost.

Persoonlijke toelichting
Dit keer gaat de fietstocht door het overige deel van het buitengebied en rijdt het gezelschap over de Oostvlietweg, de Kniplaan, via het fietspad door de Zoetermeerse Meerpolder naar het Wilsveen, de Kostverlorenweg, de Stompwijkseweg en via de Leidschendammerhout weer terug naar Leidschendam.
Bewoners van dit gebied hebben de gelegenheid punten onder de aandacht van de wethouder te brengen. Dat kan ter plekke langs de route, om persoonlijk een toelichting te geven, en vooraf via de gemeentelijke internetsite www.leidschendam-voorburg.nl en schriftelijk aan de Gemeente Leidschendam-Voorburg, t.a.v. wijkmanager Herman van Spankeren, Antwoordnummer 300, 2270 AX Voorburg.

Aandacht
Het gaat dan om wensen, knelpunten, problemen, en situaties in de openbare ruimte waarvan zij vinden dat ze de aandacht van de gemeente verdienen. Tijdens de rondgang wordt gekeken naar de wat grotere kwesties. Het gaat dan bijvoorbeeld om verkeerssituaties, waterbeheer, aanbieden van huisvuil, situatie van weg, watergang of kade en dergelijke.
Kleine zaken die eenvoudig zijn op te lossen, zoals kapotte straatverlichting, een scheef verkeersbord, of een losliggende stoeptegel, kan men doorgeven aan het Meldpunt Openbare Ruimte, telefoon (070) 300 9000, keuzetoets 1, of via
www.leidschendam-voorburg.nl; zij worden dan op korte termijn afgehandeld.