EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

Persbericht

27 april 2004

EVO VIERT DERTIGJARIG JUBILEUM OPLEIDINGSCENTRUM

Op 3 april 1974 startte EVO in Woerden het eerste opleidingscentrum van EVO voor intern transport. Dit jaar bestaat het opleidingscentrum dertig jaar. In het kader van het jubileum organiseert EVO op donderdag 13 mei een symposium met als onderwerp 'de toekomst van intern transport'.

Drie gastsprekers, de heren drs. V. Weinschenk (Hoofd Projects & Engineering, Motrac Intern Transport B.V.), W.P. van Riesen (Managing Director, Te Winkel & Oomes) en Ing. R.G. Weijmans (Country Manager Nederland, Europin) geven hun visie op de toekomst van intern transport, in relatie tot de mens, de omgeving en de machine.

Tijdens hun lezing bespreken zij de trends binnen magazijnen, waaronder automatisering, ergonomie en activity based costing. Het beheersen van kosten en verhogen van efficiency in magazijnen is voor zowel de logistieke dienstverleners als logistieke afdelingen bij verladers van groot belang.

Naast het opleidingscentrum jubileert dit jaar ook de Vakopleiding Heftruckchauffeur. Dertig jaar geleden heeft EVO op verzoek van haar ledenbedrijven deze opleiding ontwikkeld. Dit is een cursus bedoeld voor medewerkers die weinig of geen ervaring hebben als heftruckchauffeur en alle voorkomende werkzaamheden als allround vakman moeten uitvoeren. Na het volgen van de opleiding levert de chauffeur een actieve bijdrage aan het vergroten van de veiligheid op de werkplek en het beheersbaar houden van de logistieke kosten. In dit jubileumjaar krijgen EVO-leden een korting van ruim 17 procent op deze cursus.

GeĂŻnteresseerden kunnen zich voor het symposium aanmelden via de EVO-website, www.evo.nl. Op deze website is tevens meer informatie te vinden over de Vakopleiding Heftruckchauffeur.