Gemeente Haarlem


114/2004


Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Derde milieuvriendelijke Klus- & Energiemarkt op de Grote Markt

Donderdag 13 mei organiseert de gemeente Haarlem vanaf 15.30 uur de milieuvriendelijke Klus- & Energiemarkt op de Grote Markt in Haarlem. Met deze klusmarkt wil de gemeente Haarlem laten zien dat iedereen bij het klussen rekening kan houden met het milieu. Ook de bekende tv-klusser, Nico Zwinkels, geeft deze dag tussen half zeven en half negen een klusdemonstratie en beantwoordt hij vragen uit het publiek.

Het thema van deze markt is 'een gezonde woning', omdat dit jaar een landelijke campagne wordt gevoerd voor een gezond binnenmilieu. Diverse organisaties vragen aandacht voor het feit dat een slechte kwaliteit van de binnenlucht allerlei gezondheidsklachten kan veroorzaken.
Op de markt staan diverse bedrijven die van alles te bieden hebben op het gebied van milieuvriendelijk isolatiemateriaal, zonne-energie, verantwoord hout en andere duurzame (bouw)materialen. De tv-klusser let altijd bij de aanschaf van hout op het FSC-keurmerk. "Dan weet je zeker dat het hout uit goed beheerde bossen komt," aldus Nico.

Voor kinderen is een zoekplaat gemaakt waarop voorbeelden staan van dingen die goed en niet goed zijn voor het milieu. Deze zoekplaat is uitgedeeld op veel basisscholen maar is ook te vinden op www.haarlem.nl. Als kinderen de zoekplaat inleveren bij de gemeentekraam, mogen zij een cadeautje uitzoeken.
Kijk voor meer informatie op www.haarlem.nl.


Noot aan de redactie:
Voor de nationale campagne is een Platform Binnenmilieu opgericht. Hierin zijn vertegenwoordigd: Astmafonds, Nederlandse Woonbond, Vereniging Eigen Huis, VAC, Milieuplatform Zorgsector, Nederlandse Vereniging van Medisch Milieukundigen, Novem, SEV, SBR, ISSO, VIBA, Ministeries van VROM en VWS. Zie ook www.gezondbinnen.nl.

Foto/illustratie: bijgevoegd foto van Nico Zwinkels en het logo van de klusmarkt, beide als jpg-bestand.



Gemeente Haarlem