Gemeente Breda

Persberichten

10-05-2004

Aanvraag tijdelijke vrijstelling voor Breda Hippique 2004

Van 13 tot en met 27 mei ligt de aanvraag van Stichting Breda-Hippique voor een tijdelijke vrijstelling van de voorschriften van het bestemmingsplan 'Buitengebied' voor de organisatie van Breda Hippique 2004 ter inzage. Tijdens deze periode kunnen schriftelijk zienswijzen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. Op 8 juni neemt het college een besluit over het al dan niet verlenen van de tijdelijke vrijstelling.

In april heeft de Stichting Breda-Hippique wederom gevraagd om vrijstelling voor Breda Hippique 2004 op de huidige locatie Trippelenberg/ t Hout van 1 tot en met 4 juli. Aanvankelijk is in 2003 tijdelijke vrijstelling gevraagd voor een periode van 2003 tot en met 2007. In beginsel kon de gemeente zich hiermee verenigen. De bestuursrechter te Breda heeft geoordeeld, dat in 2003 genoemd hippisch evenement doorgang kon vinden. Hij vond echter de gestelde periode te lang. De bestuursrechter was bovendien van oordeel dat jaarlijks opnieuw oordeelsvorming moet plaatsvinden over het al dan niet kunnen verlenen van de noodzakelijke vrijstelling. Deze mogelijkheid staat open tot en met het jaar 2006.

Elk jaar moet echter steeds opnieuw worden bezien of medewerking wordt verleend aan het opstarten van de procedure, waarin schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend en steeds een belangenafweging moet worden gemaakt.

Uit de natuureffectenstudie 2004 die in opdracht van het stichtingsbestuur door een adviesbureau is opgesteld, blijkt dat er bij het treffen van de nodige voorzorgsmaatregelen geen schade van betekenis ontstaat als gevolg van het evenement Breda Hippique. Ook vinden er geen handelingen plaats die in het kader van de Flora- en Faunawet verboden zijn.

Breda, 10 mei 2004