Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 12 mei 2004

ijsbeer presenteert zich voor het eerst buiten aan het publiek

Philishave Cool Skin adopteert ijsberen Dierenrijk Europa

Op donderdag 13 mei mag de ijsbeer Bea voor het eerst haar ruime buitenverblijf in Dierenrijk Europa gaan verkennen. Bea is de eerste ijsbeer die in het park leeft. Zij komt van de Zoo in Antwerpen. Vanaf nu zal Bea dagelijks te bewonderen zijn in haar ruime buitenverblijf dat een groen karakter heeft. In Europa leven ijsberen namelijk op de toendra s waar vele mossen en kleine struiken groeien. Bea krijgt binnenkort gezelschap van de twee vrouwelijke ijsberen Wash en Tumble. In het najaar arriveert ijsbeer Viktor. De ijsberen gaan deelnemen aan het Europese fokprogramma van de dierentuinen voor deze diersoort.

Adoptie ijsberen door Philishave Cool Skin

De ijsberen worden geadopteerd door Philishave Cool Skin. Dit nieuwste scheerapparaat combineert het gladde effect van nat scheren met het gemak van elektrisch scheren. De ijsberen zullen hun dikke vacht echter niet kwijt willen raken. De poten van de ijsbeer zijn dichtbehaard om bevriezing te voorkomen. De zoolkussentjes zijn bedekt met kleine, kegelvormige uitsteekseltjes, zodat de ijsbeer niet uitglijdt. De vacht bestaat uit twee lagen. Een dichte wollige laag en een bovenlaag van lange, holle haren. Hieronder zit een vetlaag van 5 tot 10 cm dik, die het dier beter laat drijven en de ijsbeer zelfs in de ijskoude poolzee tegen de koude beschermt. De huid is altijd zwart, goed te zien aan de zwarte neus. Door deze zwarte huid en witte vacht kan de ijsbeer zijn temperatuur goed regelen.

Uniek thema Dierenrijk Europa

Dierenrijk Europa heeft als eerste dierentuin een uniek, centraal thema, namelijk Europa . Zo maakt de bezoeker een wandeling door zeven Europese gebieden en maakt kennis met de bijzondere fauna die Europa te bieden heeft. In het park woont een groot aantal verschillende Europese diersoorten zoals wolven, bruine beren en zeehonden.

Speelplezier op en rond de Brabantse hoeve

Een Brabantse hoeve is voor de bezoekers het vertrek- en eindpunt van de reis door het themapark. Bij de hoeve kan men heerlijk ontspannen op het terras of binnen genieten van Brabantse gezelligheid en lekkernijen. Voor kinderen zijn er verschillende speeltuinen. Naast de grote, gethematiseerde boerderijspeeltuin, compleet met tractor en diverse speelelementen die lijken op boerderijdieren, is er ook nog een spannende indoorspeeltuin waar de kinderen kunnen spelen als het weer niet mee zit. Daarnaast is er in de stallen ook nog een filmzaal. In deze filmzaal worden de hele dag korte, educatieve films gedraaid die helemaal bij het thema van het dierenpark aansluiten.

De leukste én lelijkste dieren

Elke maand wordt op de website van Dierenrijk Europa en door bezoekers in het park het leukste én lelijkste dier van het dierenpark verkozen. Het gaat hierbij niet alleen om het uiterlijk van het dier, maar ook om het gedrag of andere kenmerken. Bezoekers die stemmen, maken kans op leuke prijzen.

Voor meer informatie over Dierenrijk Europa kan men bellen met: 0492-668240 of kijken op www.dierenrijkeuropa.nl.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht