Gemeente Rotterdam

Tussen 13 mei en 2 juni behandelen raadsleden de stand van zaken van het actieprogramma Rotterdam zet door en de actieplannen immigratie, integratie en burgerschap, aanpak van overlast en criminaliteit, zorg, hulp en begeleiding, economie, onderwijs en werk en aangescherpt vestigingsbeleid. Dat gebeurt tijdens de vergaderingen van vijf raadscommissies. Naar verwachting zal er nog voor het zomerreces een plenair debat worden gehouden in de gemeenteraad.

De gemeenteraad kreeg op 28 april een brief van het college met een reactie op het kabinetsstandpunt over Rotterdam zet door. Daarbij gaven B en W een overzicht van de stand van zaken met betrekking tot de vijf actieplannen uit het programma.

De verschillende onderdelen worden besproken in de daartoe bestemde vakcommissies.

Commissie voor Bestuur en Veiligheid

Donderdag 13 mei, 09.30 uur

De commissie behandelt onder andere de opvang, begeleiding en terugkeer van uitgeprocedeerden, de gerichte aanpak van overlastgevende groepen en de huidige inzet van het college op het gebied van veiligheid.

Commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer en Vervoer

Dinsdag 18 mei, 09.30 uur,

Het tegengaan van de illegale verhuur en onderverhuur wordt behandeld. Ook de stand van zaken in de aanpak van de asociale huurder en het bevorderen van het eigen woningbezit passeren de revue.

Commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs

Woensdag 19 mei, 14.00 uur

De commissie gaat onder meer in op het tegengaan van segregatie in het onderwijs, de bemoeizorg voor gezinnen met complexe problemen en de koppeling van het recht op vrije vestiging van statushouder aan het succesvol afronden van de inburgering.

Ook bespreekt de commissie de stand van zaken in de uitvoering van maatschappelijke stages.

Commissie voor Wijken en Buitenruimte

Woensdag 26 mei, 09.30 uur

De commissie praat over de mogelijkheden om de ontwikkelingen van en in de stad te volgen. Daarnaast wordt de stand van zaken in het beleid voor een beter vestigingsklimaat behandeld.

Commissie voor Economie, Haven en Milieu

Woensdag 2 juni, 09.30 uur

Op de agenda staat de ontwikkeling van economische kansenzones in Rotterdam.

De commissie behandelt verder de uitwerking van de economische visie en de kenniseconomie.

Bron: Griffie, 12-05-2004

[sitestat.gif?name=Raadscommissies behandelen Rotterdam zet door&nr=2013634]