IFEA EUROPE

Uitreiking Nationale Evenementenprijzen

Op donderdag 13 mei om 16.00 uur worden in Dordrecht de Nationale Evenementenprijzen uitgereikt. Naast de bekendmaking van de Evenementenstad van het jaar en de Grand Prix zullen 12 evenementen in vier categorieën worden bekroond. Hans van Driem, directeur van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen zal de prijzen uitreiken. Het is de vierde maal dat deze prijzen worden uitgereikt.

De Stichting Nationale Evenementenprijzen werd vier jaar geleden opgericht. Sindsdien werden reeds drie keer de Nationale Evenementenprijzen voor publieksevenementen uitgereikt. Doel is om een stimulans te zijn voor organisatoren en gemeenten. Publieksevenementen zijn in het afgelopen decennium meer en meer een middel geworden waarmee gemeenten doelen nastreven. Evenementen promoten een stad, integreren mensen, brengen cultuur, zijn leuk voor de inwoners van een stad en zijn een positieve impuls voor de plaatselijke economie. Vandaar dat evenementen vaak kunnen rekenen op de steun van gemeenten of door gemeenten (mede) worden geïnitieerd.

In Dordrecht worden prijzen uitgereikt in vier categorieën plus de Grand Prix. De Grand Prix is een speciale prijs voor een evenement dat zich door zijn rijke geschiedenis unieke inhoud en meer dan nationale uitstraling heeft onderscheiden. Vorig jaar werd deze prijs uitgereikt aan het North Sea Jazz Festival.

Voor de Evenementenstad van het jaar zijn acht steden genomineerd. De eerste drie worden bekend gemaakt tijdens de uitreiking. Voor de anderen blijft het bij een eervolle nominatie.
Onder dit persbericht zijn de nominaties vermeld.

Voor inlichtingen en afspraken over embargonieuws: Joost ter Waarbeek 06 12998682

Adres uitreiking: Augustijnenkerk

Nominaties Nationale Evenementenprijzen 2004

Leukste stadsevenement:

- Flaeijelfeest Oude en Nieuwe Horne
- Fluisterboot Dordrecht
- Cultureel Festival Virus Eindhoven

Beste regio-evenement:

- Friese ballonfeesten Joure
- Regio Haarlem Cup Haarlem
- Zwarte Cross Festival Halle

Beste stadspromotie-evenement:

- Bevrijdingspop Haarlem
- Delfsail Delfzijl
- Tilburgse Kermis Tilburg

Meest innovatieve evenement:

- Camping Rotterdam Rotterdam
- Kwartiermakersfestival Haarlem
- Sense Rotterdam

Evenementenstad van het jaar:
Genomineerde steden:
Almere, Amsterdam, Den Haag, Dordrecht, Haarlem, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg

Grand Prix:
Wordt bij de uitreiking bekend gemaakt

12 mei 04 14:34