VVD EUROPEES PARLEMENT


Van: Jules Maaten, VVD-lijsttrekker Europese verkiezingen 10 juni Aan: perscontacten

13 mei: VVD onderzoekt veiligheid Rotterdamse haven

VVD-lijsttrekker voor het Europees Parlement Jules Maaten en Herman Vermeer (nr 5) bezoeken op donderdag 13 mei de haven van Rotterdam. De Europarlementariërs leggen het bezoek af op verzoek van het Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs, dat de gezamenlijke belangen behartigt van de haven- en industriële bedrijven in mainport Rotterdam.

De strenge veiligheidsmaatregelen in de haven, de bijkomende kosten en de gevolgen voor de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven in Europa zullen aan de orde komen. Jules Maaten heeft in het Europees Parlement aan de orde gesteld dat de Rotterdamse containerscan in alle Europese havens moet worden ingevoerd. Dat is niet alleen goed voor de Europese veiligheid, maar zorgt er ook voor dat de Rotterdamse haven onder gelijke voorwaarden met de andere Europese havens kan concurreren (level playing field).

Bij het bezoek op 13 mei verwelkomt de Rotterdamse wethouder Nico Janssen de kandidaten om 11.30 uur in het World Port Center, Wilhelminakade 909. Vanaf 14.15 uur bezoekt men de containeroverslagbedrijven Rotterdam Shortsea Terminals en de ECT Home Terminal aan de Eemhaven, havennummer 2750.

Persfotografen zijn van harte welkom bij de verwelkoming om 11.30 uur.
Journalisten en persfotografen worden uitgenodigd om tussen 14.15 en 16.45 uur mee te lopen tijdens het werkbezoek aan de Rotterdam Shortsea Terminal en ECT Home Terminal.

Persfotografen of journalisten die op 13 mei willen komen wordt vriendelijk verzocht zich uiterlijk 13 mei om 10.00 uur aan te melden bij:

Sjaak Poppe
Persvoorlichter Havenbedrijf Rotterdam N.V.
Tel. 010-2521427
s.poppe@portofrotterdam.com


---


----
Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met: Jeroen Reijnen, persvoorlichter VVD
Tel. 0032-486352896 (Belgisch mobiel nummer)

12 mei 04 15:09