Gemeente Apeldoorn

Politie ontvangt van wethouder Metz tien alcohol-ademtest apparaten

Gemeente steunt activiteiten politie in kader van verkeersveiligheid

Op donderdag 13 mei overhandigt wethouder R.T. Metz op ludieke wijze aan plaatsvervangend districtchef van Politie Apeldoorn de heer Van Setten tien honac-apparaten. Met de aanschaf van deze tien alcohol-ademtest apparaten wil de gemeente de activiteiten van de politie om de verkeersveiligheid in Apeldoorn te verbeteren, ondersteunen. Zowel gemeente als politie streven er naar om de ongevalpercentage door gebruik van alcohol binnen Apeldoorn te reduceren. Alcoholgebruik heeft een sterke en directe aanwijsbare relatie bij veel ongevallen.

Al vanaf een à twee glazen neemt de ongevalskans licht toe. Bij een bloedalcoholgehalte van 0,5, dat bereikt wordt na het drinken van circa drie glazen alcoholhoudende drank, is de kans op een ongeval ongeveer anderhalf keer zo groot als zonder alcoholgebruik. Bij grotere hoeveelheden alcohol gaat die toename steeds sneller.

Bewoners van Apeldoorn die een indruk willen krijgen welke invloed alcohol kan hebben op hun rijprestaties, kunnen dit op donderdagavond ervaren onder begeleiding van 3VO. Op verzoek van de gemeente is 3VO op donderdagavond van 18.00 tot 20.30 uur met een rijsimulator aanwezig op het Marktplein.

Voor het laatst bijgewerkt op: 12-mei-2004 04:43