Gemeente Woudenberg


2004-040 Woudenberg controleert hondenbezit

WOUDENBERG, 13 mei 2004
De gemeente Woudenberg controleert in de komende periode het hondenbezit. Iedereen die één of meer honden heeft, is belastingplichtig. Dat staat in de Verordening Hondenbelasting. Wie geen aangifte doet, maar wel een hond heeft, is strafbaar.

De controle
Het bureau WOZ-Support B.V. houdt vanaf 7 juni 2004 in opdracht van de gemeente Woudenberg een huis- aan huis-controle voor de hondenbelasting. Aan de hand van de door de gemeente verstrekte informatie belt een controleur bij iedere woning in de gemeente aan. De controleur stelt enkele vragen over het al dan niet hebben van een hond. Vanzelfsprekend kan de controleur zich legitimeren met een door de gemeente verstrekt legitimatiebewijs. De controleur controleert alleen overdag. Wie niet thuis is, ontvangt een brief waarna op korte termijn opnieuw een controle plaatsvindt.

Tarief
Het belastingtarief voor één hond is 39,70. Voor kennels is een aparte regeling opgesteld. Kennels betalen een vast bedrag van 198,50. De kennels moeten wel geregistreerd zijn bij de Raad van Beheer op kynologisch gebied in Nederland. Deze verklaring moet dus kunnen worden getoond aan de controleur.
Laatst gewijzigd op 13/05/2004