Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 13 mei 2004

(


Voorschoten Rijbewijs ingevorderd

De politie heeft donderdag 13 mei het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige Voorschotenaar. Agenten zagen de man rond 00.50 uur rijden op de Admiraal de Ruytersingel. Toen de bestuurder de politieauto zag, keerde hij en reed met hoge snelheid de Mozartlaan op. Vervolgens reed hij de Frans Lisztlaan op en daarna de Diepenbrocklaan waar de politie hem staande kon houden. De ademanalyse wees uit dat hij gedronken had: 290 ug/l. Omdat hij gevaarlijk weggedrag had vertoond heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd.


Leiden Onder invloed

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 53-jarige Rijnsburger wegens rijden onder invloed. De politie zag de man op de A4 rijden rond 03.10. Hij reed niet in een rechte lijn waardoor de politie besloot hem aan blaastest te onderwerpen. De ademanalyse wees 265 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur.


Alphen a/d Rijn Man berooft jongen van geld

De politie doet onderzoek naar de beroving van een 15-jarige Alphenaar. Deze stond op woensdag 12 mei rond 21.15 uur te pinnen bij een automaat aan de Stevinstraat. Een onbekende jongeman fietste vanuit de richting van de Castellumstraat op de jongen af, pakte hem beet en dwong hem een bepaald bedrag te pinnen. Vervolgens pakte hij het geld en ging ermee vandoor, vermoedelijk in de richting van het Burgemeester Visserpark. De politie verzoekt getuigen van deze beroving zich te melden bij het politiebureau of via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).


Reeuwijk Diefstal tas

De politie doet onderzoek naar de diefstal van de tas van een 71-jarige Reeuwijkse. Zij stond op woensdag 12 mei rond 16.40 uur haar boodschappen in haar auto te laden op de Van Staverenstraat. Een onbekende jongeman die langsreed in zijn auto, opende zijn raam en greep ineens haar handtas die in haar boodschappenkar stond. Een getuige die dit zag gebeuren heeft vervolgens per auto de achtervolging ingezet. De rit ging naar de Van Heuven Goedhartstraat, via de Koningin Wilhelminastraat en vervolgens de brug over in de richting van Gouda. Hier sneed de getuige hem de pas af waarop de straatrover achteruit reed opnieuw de Koningin Wilhelminastraat en daarna de Van Heuven Goedhartstraat in. Hierna reed hij tegen de richting in richting Bodegraven. Hier kon de getuige hem niet langer achtervolgen. De politie onderzoekt de zaak.


Alphen aan den Rijn/Koudekerk aan den Rijn Actie rond hennepkwekerijen

De poltie heeft deze week in negen woningen, acht in Alphen aan den Rijn en één in Koudekerk aan den Rijn, invallen gedaan waarvan het vermoeden bestond dat er een hennepkwekerij zou zitten. De politie kwam de kwekerijen op het spoor door politie-informatie.
Op maandag 10 werd in een woning aan de Groenestein trof de politie op de tweede verdieping resten aan van een hennepkwekerij. De kwekerij was vermoedelijk kort geleden al ontmanteld. Op dit adres werd alleen nog potgrond en zwart vijver folie aangetroffen. Op de Klaproosstraat werd een kwekerij met ongeveer 260 plantjes aangetroffen. De politie vermoedt dat hier al ongeveer tien keer was geoogst. De hennepplanten en de apparatuur die bij de kwekerij is gebruikt zijn inbeslaggenomen. Naast deze goederen werden diverse andere goederen inbeslaggenomen wat deels omgezet gaat worden in conservatoir beslag. Tevens werd er een bolletje hasj en een kleine hoeveelheid wiet aangetroffen.
Op dinsdag 11 mei werden in twee woningen aan de Seringensstraat in Alphen aan den Rijn reeds ontmantelde kwekerijen aangetroffen. In één van de woningen werden gripzakjes voor wiet, een zak wiet, een zak wietkoppen en een zogenaamde "handmaler" (om de toppen mee te malen) aangetroffen. De politie hield de bewoner aan. In de andere woning werden twee bewoners aangehouden. In hun woning vond de politie diverse goederen zoals gripzakjes voor de wiet, een doosje met henneptoppen, een zak met wiettopjes, een klein zakje met wiet, een busje traangas en 20 gram amfetamine.
In de overige locaties, waarvan één woning in Koudekerk aan den Rijn, werden geen kwekerijen aangetroffen. De politie maakt proces verbaal op tegen de aangehouden bewoners.

Krimpen aan de Lek Verkeersongeval
Op woensdag 12 mei omstreeks 14.30 uur vond er op de Ooster Lekdijk een verkeersongeval plaats. Een 82-jarige fietser uit Krimpen aan de Lek reed in de richting van de Buitenweg. Een 32-jarige bestelbusbestuurder uit Capelle aan den Ijssel passeerde de fietser en raakte hem met de aanhanger waardoor de fietser ten val kwam. De fietser werd met vermoedelijk een beunbreuk overgebracht naar het Ijssellandziekenhuis.


Bergambacht Bromfietsers op provinciale weg

De politie heeft dinsdag 11 mei drie bromfietsers van 17 (2x) en 18 jaar uit Lekkerkerk aangehouden. De politie zag twee van hen rond 21.20 uur op de rijbaan van de provinciale weg N210 rijden in plaats van op het verplichte (brom)fietspad. Vervolgens negeerden ze een dwangpijl ter hoogte van verkeersheuvels bij verkeerslichten. Ter hoogte van een benzinestation reden ze weer het fietspad op. Hier voegde zich een derde bromfietser bij het tweetal en ging de rit verder richting Lekkerkerk. Bij parkeerplaats 'Kwakels' is het drietal staande gehouden. Bij het tweetal dat op de provinciale weg had gereden, bleek het vermogen van de bromfietsen te hoog te zijn. Zij kregen hiervoor een boete van 45 euro en een proces-verbaal voor het rijden op de provinciale weg. De derde bromfietser kreeg een boete van 50 euro omdat zijn achterrem ontbrak.


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --