AutoRai

13-5-2004

Nissan Terrano nu nog aantrekkelijker

De vernieuwde Nissan Terrano heeft een rijkere uitrusting gekregen en het kleurenaanbod voor dit model is uitgebreid. Het stoere uiterlijk van de populaire alleskunner bleef gelijk, de veranderingen zijn in het interieur te vinden.

Al sinds jaar en dag is de Nissan Terrano een betrouwbare partner die terreinvaardigheid combineert met comfort en kwaliteit. Het model is een van de bestverkochte autos in zijn klasse. Het leveringsprogramma omvat een groot aantal versies, elke met zijn eigen karakter en uitrustingsniveau. Er zijn twee carrosserievarianten: de korte driedeursuitvoering legt het accent op sportiviteit, de lange vijfdeursversie spreekt gebruikers aan die belang hechten aan veel binnenruimte. Voor de aandrijving staan twee robuuste viercilinder dieselmotoren klaar: een 92 kW/125 pk sterke 2,7-litermotor en een 113 kW/154 pk sterke 3,0-litermotor. Beide krachtbronnen zijn voorzien van een turbo met intercooler. Naast de comfortabele personenuitvoeringen op geel kenteken zijn ook de bedrijfswagenversies met grijs kenteken onverminderd populair.

Comfort-uitvoering vervalt
De wijzigingen aan de Terrano zijn beperkt gebleven tot details, terwijl de basisuitvoering Comfort is komen te vervallen. Het leveringsprogramma begint nu met de Sport, gevolgd door de Luxury en de Elegance. Bij de Sport- en Luxury-versies is de interieurbekleding van duurzame stof, terwijl de stoelen en banken van de Elegance-uitvoering bekleed zijn met geperforeerd leer.

Voor extra comfort is stoelverwarming standaard op de Elegance-uitvoering. Net als de deurpanelen, het tapijt en het dashboard is de bekleding van alle versies uitgevoerd in de kleur zwart. Voor alle uitvoeringen geldt dat de middenconsole is afgewerkt in titanium look. Ook zijn alle Terranos uitgerust met airconditioning. In de Luxury-uitvoering zorgt een radio/cd-speler voor de muziek, de Elegance-versies zijn uitgerust met een radio/cassettespeler in combinatie met een cd-wisselaar. Omwille van de veiligheid worden de belangrijkste functies van de audio-installatie bediend vanaf het stuurwiel.

Nieuwe kleuren
Met uitzondering van de Sport-versies zijn alle Terranos uitgerust met lichtmetalen 17-inchvelgen en extra donker getint privacy-glas. De koplampsproeiers en de aluminium sidesteps op de Elegance-uitvoering geven de Terrano niet alleen een stoerder uiterlijk, ze bewijzen ook hun nut in het dagelijkse gebruik. Het kleurenpalet voor de Nissan Terrano is uitgebreid met een aantal kleuren die al bekend zijn van andere Nissan-modellen.

De vernieuwde Nissan Terrano staat nu in de showroom. De prijzen starten met 23.575,- exclusief B.T.W./BPM voor de 2.7 Tdi 3-drs Sport Base VAN-uitvoering.