Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 13 mei 2004

* VUURWAPEN TEGEN HET HOOFD TIJDENS BEROVING

ROTTERDAM - Woensdagavond kort na half twaalf werd op de Cornelis van Beverenbrug twee daar op een bromscooter rijdende negentienjarige Rotterdammers plotseling de weg versperd door twee mannen, waarvan er één was gewapend met een pistool. Beide slachtoffers kregen het vuurwapen tegen hun hoofd gedrukt en werden beroofd van hun handtelefoon en sigaretten. Het tweetal berovers verdween vervolgens op een fiets.


* NEGENJARIG JONGETJE AANGEREDEN
ROTTERDAM - Woensdagavond omstreeks half tien raakte op de Langenhorst een negenjarig jongetje uit Rotterdam gewond, nadat hij werd aangereden door een auto bestuurd door een negentienjarige vrouw uit Barendrecht. Het slachtoffertje stak plotseling de weg over, waarna hij werd geschept door de auto, op de motorkap terechtkwam en vervolgens op de rijbaan viel. De jongen werd door personeel van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Zuiderziekenhuis, waar werd geconstateerd dat hij een hersenschudding had opgelopen. Tevens werd met een scan het slachtoffertje onderzocht op overig schedelletsel. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in.


* AUTOGORDELCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield woensdagmorgen tussen tien uur en half twaalf op de Parkkade en 's middags tussen één en drie uur in de Van Vollenhovenstraat controles op het gebruik van de autogordel en kinderzitjes. In totaal gingen bij beide controles 79 automobilisten en/of hun mede-inzittenden op de bon voor onder meer het niet dragen van de gordel, vervallen apk, geen verzekering en het niet kunnen tonen van het rijbewijs.


* BROMFIETSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield woensdagavond tussen half acht en tien uur een bromfietscontrole in het kader van de Aanpak Scooter Overlast (ASO). Daarbij werden zeven scooters gecontroleerd, waarvan er drie in verband met geen verzekering en te hoge constructiesnelheid in beslag werden genomen. Voorts werden vier bekeuringen uitgeschreven voor teveel geluid, teveel vermogen en een verkeersovertreding.


* SNELHEIDSCONTROLES
BARENDRECHT/ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield woensdagmiddag op de 2e Barendrechtseweg in Barendrecht en 's avonds op de Maashaven Oostzijde radarsnelheidscontroles.
Tussen kwart over vier en kwart over zes namen op de 2e Barendrechtseweg 201 van de 1541 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/uur.
Op de Maashaven Oostzijde flitste de snelheidsradar tussen kwart over zeven en kwart over negen 234 van de 798 passerende automobilisten. Hoogst gemeten overtreding bedroeg hier 92 km/uur in plaats van '50'.


* MEISJES ONDER BEDREIGING VAN VUURWAPEN BEROOFD

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Twee meisjes, in de leeftijd van 16 en 17 jaar, beiden afkomstig uit Capelle aan den IJssel, werden woensdagmiddag rond tien over vier in het tunneltje onder de Capelseweg door nog twee onbekende mannen met een vuurwapen bedreigd en van hun portemonnee en scooter beroofd. Het 17-jarige slachtoffer reed op haar scooter met als passagier haar 16-jarige vriendin toen zij door de twee mannen, die eveneens op een scooter reden, onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen werd te stoppen. De scooter alsmede de portemonnee van de passagiere werd meegenomen. Door de beide slachtoffers werd aangifte gedaan. Het geweldsteam van district Oost is opzoek naar getuigen van dit misdrijf. Het betreft hier twee mannen, met een getinte huidkleur in de leeftijd tussen de 17 en 20 jaar oud. Zij reden op een opvallende fluoriserende groen met witte scooter. Nadat zij de beroving hadden gepleegd vertrokken zij in de richting van de Kanaalweg.
De scooter van het slachtoffer was eveneens een zeer opvallende. Het betreft hier een gele Gilera Runer. Mocht u getuige zijn geweest van dit misdrijf, of over ander relevante informatie beschikken die betrekking heeft op deze beroving, wilt u dan bellen met telefoonnummer 0900-8844 en vragen naar het geweldsteam van district Oost.

Middaguitgave woensdag 12 mei 2004

* GEWAPENDE OVERVALLEN OPGELOST
ROTTERDAM - De recherche van district Feijenoord-Ridderster hield zondag 9 mei, naar aanleiding van verkregen informatie, een 23-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats aan, verdacht van vijf gewapende overvallen.
De man pleegde in de periode van 15 tot en met 29 april jl. overvallen op een tabakszaak en een drogisterij aan de Kerstendijk, een zonnestudio en boekenhandel aan de Kouwenoord en een snackbar aan de Emelissedijk. Tijdens de overvallen kwam de verdachte de winkel in en bedreigde het personeel met een mes. Vervolgens moest de winkelmedewerker geld in een plastic tasje doen, waarna de overvaller er vandoor ging. In totaal werd 1500 euro buitgemaakt wat opging aan alcohol en drugs. De man heeft inmiddels bekend de overvallen te hebben gepleegd.


* WEG ENKELE UREN AFGESLOTEN NA KOP-STAART-BOTSING

ROTTERDAM - Woensdagochtend werd de N15, ter hoogte van de Calandbrug, enkele uren afgesloten na een kop-staart-botsing. Het verkeer in de richting van Rotterdam kon wel doorgang vinden. Omstreeks half acht reed een 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit Voorschoten tegen langzaam rijdend/stilstaand verkeer. Er ontstond een kop-staart-botsing waarbij twee voor de vrachtwagen rijdende vrachtwagens, een bestelbus en een touringcar, zonder passagiers, betrokken waren. Twee inzittenden van de bestelbus raakten lichtgewond. Zij werden vervoerd naar het ziekenhuis en konden na behandeling naar huis keren. Rond kwart over twaalf werd de weg, na opruimwerkzaamheden, weer vrijgegeven voor verkeer. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek in.

Ochtenduitgave woensdag 12 mei 2004