Gemeente 's-Hertogenbosch

13-05-2004

Bossche openluchtbaden weer open

In de komende week gaan de strandbaden in 's-Hertogenbosch weer open voor publiek. Een gemeentelijke service die sinds jaar en dag gratis aan u wordt aangeboden. Ook het buitenbad van Combibad Kwekkelstijn is dan geopend. Op deze pagina vindt u alle informatie over het seizoen 2004.

Strandbaden

Op maandag 17 mei gaat het strandseizoen officieel van start. Vanaf deze datum is er dagelijks personeel aanwezig, dat zorgdraagt voor het toezicht op het gebruik van de accommodatie, waakzaam is over de veiligheid van de zwemmers en de E.H.B.O.- post bemenst. Ook wordt gezorgd voor het schoonmaken van de sanitairruimten, stranden en ligweiden. Tot en met zondag 12 september is er weer volop gelegenheid voor water- en strandplezier. De tijden waarop toezicht wordt gehouden, zijn afhankelijk van het weer. Normaal is dat van 10.00 tot 17.00 uur. Bij zeer mooi weer worden deze tijden uitgebreid en bij ¿extreem¿ slecht zwemweer is er geen toezicht. Er gelden op de strandbaden enige regels, waardoor het verblijf voor iedereen een stuk aangenamer wordt. Deze ¿huisregels¿ treft u ook aan op de publicatieborden bij de ingang van het strandbad. Wij vragen u om afval in de aanwezige afvalbakken te deponeren. Parkeren is slechts toegestaan op de daarvoor aanwezige parkeerplaatsen. Loslopende of aangelijnde honden hebben geen toegang. Voor de veiligheid van de kinderen raden wij u aan geen windschermen langs de waterlijn te plaatsen zodat u zicht houdt op uw kinderen. De waterdiepte wordt door middel van borden en drijflijnen aangegeven. Houd vooral ook zelf uw kinderen in de gaten. In samenwerking met de stichting Sportstimulering worden enige activiteiten voor de jeugd georganiseerd. Deze worden aangekondigd op het informatiepaneel bij de beheerder en op de kabelkrant. Het doorgaan van de activiteiten is wel afhankelijk van het weer.

Strandbad Engelermeer
Een gedeelte van het strand is beschikbaar voor naaktrecreatie. Met borden staat dit deel van het strand aangegeven, zodat liefhebbers het eenvoudig kunnen vinden, en niet liefhebbers er kunnen wegblijven. Voor een verfrissing en een hapje is ook het paviljoen weer geopend. Het parkeren is gratis. Voor de kinderen zijn er nabij het paviljoen enige speeltoestellen aanwezig. Helaas is op dit moment het strand aan de oost-plas nog (tijdelijk) afgesloten in verband met onvoldoende doorzicht van het water. Dit zal ter plaatse duidelijk worden aangegeven.

Strandbad Oosterplas
Medewerkers van de gemeente verzorgen het toezicht van maandag tot en met vrijdag en de Bossche Reddingsbrigade verzorgt voor het 24e seizoen het toezicht in de weekenden. Het strandpaviljoen, het toilet- en kleedgebouw en de parkeerplaats zijn verpacht. De pachter is bereikbaar in het strandpaviljoen. Het tarief voor het parkeren van de auto bedraagt ? 1,50 . Het is verboden de auto te parkeren langs de Oosterplasweg.

Strandbad Zuiderplas
Op het strandbad van de Zuiderplas is wel een strandpaviljoen aanwezig maar verder wordt er geen toezicht gehouden op het zwemmen.

(Water)kwaliteit

Periodiek worden er in opdracht van de provincie Noord-Brabant watermonsters genomen. U kunt naar de kwaliteit van het zwemwater informeren bij de zwemwater-telefoon van de provincie Noord - Brabant tel. (073) 680 80 58 of www.brabant.nl. Door de provincie Noord-Brabant is aan de strandbaden Oosterplas en Engelermeer west voor 2004 het vignet ¿VEILIG & SCHOON¿ zwembad toegekend.

Buitenbad Kwekkelstijn
Vanaf zaterdag 15 mei is het buitenbad van Combibad Kwekkelstijn Rosmalen weer geopend voor het publiek. Het seizoen loopt tot en met zondag 5 september. In de periode tot de zomervakantie (voorseizoen) is het zwembad geopend van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur. Tijdens weekenddagen en feestdagen zijn de openingstijden van 10.00 tot 18.00 uur. Van zaterdag 23 juli tot en met zondag 5 september (basisschoolvakantie/hoogseizoen) is het zwembad dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Gedurende het gehele seizoen kan men van maandag tot en met vrijdag Vroege Vogelzwemmen van 7.00 tot 8.30 uur bij vereniging ¿Ons Kwekkelstijn¿. Het zwembad is dan alleen toegankelijk voor volwassenen. Hiervoor moet u dan in het bezit zijn van een 11-badenkaart of seizoensabonnement van het buitenbad. In verband met de veiligheid hebben kinderen tot en met 6 jaar alleen toegang onder begeleiding van een betalende volwassene. De entreeprijzen zijn als volgt: éénmalig tarief kind t/m 3 jaar ? 1,-, jeugd van 4 jaar t/m 16 jaar en 60+ ? 1,90, volwassenen ? 2,50. Een 11-badenkaart kost voor kinderen t/m 3 jaar ? 10,50, jeugd t/m 16 jaar en 60+ ? 19,- en volwassenen betalen ? 25,-. Een seizoensabonnement kost voor kinderen t/m 3 jaar ? 24,-, jeugd t/m 16 jaar en 60+ ? 37,50,- en volwassenen betalen ? 50,-. Bij slechte weersomstandigheden wordt het buitenbad niet geopend. Voor actuele openingstijden kunt u bellen naar het informatienummer van het zwembad, tel. (073) 521 41 07.