Ingezonden persbericht


Den Haag, 13 mei 2004

T-Mobile blijft in Nederland gestaag groeien
T-Mobile Netherlands is in het eerste kwartaal van 2004 de grens van 2 miljoen klanten gepasseerd en blijft het klantenbestand gestaag uitbreiden. Aan het einde van het eerste kwartaal bedroeg het aantal klanten 2,11 miljoen. Een stijging van ruim 30 % ten opzichte van een jaar geleden. De gemiddelde omzet per gebruiker (ARPU) bedraagt nu EURO 34 per maand. De netto omzet steeg van EURO 182 miljoen in het eerste kwartaal van vorig jaar tot EURO 250 miljoen over dezelfde periode dit jaar. De EBITDA bedroeg het eerste kwartaal van 2004 EURO 1 miljoen, een verbetering van 28 miljoen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2003.

Hans van Leeuwen, Financieel Directeur T-Mobile Netherlands: 'Ruim anderhalf jaar geleden heeft T-Mobile in Nederland een nadrukkelijk groeipad ingezet. Inmiddels is de grens van 2 miljoen klanten ruim gepasseerd en de groei zet nog steeds door. Een belangrijke bijdrage daaraan wordt geleverd door de zakelijke markt met het succesvolle prijsplan T-Mobile Zakelijk Optimaal. Het eerste kwartaal is met een positieve EBITDA afgesloten. De gemiddelde omzet per gebruiker (ARPU) bleef stabiel, ondanks het sterk gegroeide klantenbestand en bedraagt nu EURO 34. Dat betekent dat ook de nieuwe klanten een goede bijdrage leveren aan de omzetontwikkeling. Voor T-Mobile zijn continuïteit, kwaliteit en winstgevende groei op dit moment de belangrijkste thema's. Ondanks de scherpe concurrentie liggen wij daarmee nog steeds op koers.'

T-Mobile in Nederland
T-Mobile, het wereldwijde mobiele netwerk, heeft in Nederland 2,11 miljoen klanten (maart 2004) en is daarmee de nummer 3 op de Nederlandse markt. T-Mobile biedt producten en diensten voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. T-Mobile Netherlands is partner in sport van NOC*NSF en ondersteunt daarmee het Nederlands Olympisch Team op weg naar de Olympische Zomerspelen in Athene. T-Mobile International is hoofdsponsor van UEFA Euro 2004 in Portugal.

Meer informatie:
T-Mobile Netherlands BV
Henny van der Heiden
Directeur Corporate Communicatie
Tel: 06 1409 6666
E-mail: pers@t-mobile.nl
Persberichten op de site: www.t-mobile.nl