Stad Utrecht, 09.50 uur

Utrecht 13-05-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Winkeldief aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag een man aangehouden omdat hij in een winkel aan de Van Heuven Goedhartlaan een diefstal had gepleegd.

Omstreeks 12.50 uur kreeg de politie een melding dat een beveiligingsmedewerker achter een verdachte aan zou rennen op de Spaaklaan. Ter hoogte van het 24 oktoberplein raakte de man de verdachte kwijt. Aan de hand van een opgegeven signalement zagen agenten enkele minuten later een man over de Bizetlaan lopen. De 26-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoort meegenomen naar het bureau.

De verdachte had een diefstal in een winkel gepleegd maar had op de vlucht de gestolen spullen laten vallen in de winkel. Het personeel had de goederen opgepakt. Enkele minuten later was de verdachte teruggekomen en probeerde onder bedreiging alsnog de gestolen spullen te krijgen. Toen dit niet lukte rende hij weg. Naar een medeverdachte doet de politie nog onderzoek.

Straatroof

UTRECHT Woensdagavond vond op de Brailledreef een straatroof plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd en gewond raakte.

Een 20-jarige vrouw uit Utrecht fietste woensdagavond omstreeks 18.55 uur over de Brailledreef. De vrouw hoorde al enige tijd dat zij achtervolgt werd door een scooter. Plotseling kwam de scooter haar voorbij rijden en greep de passagier de tas van de vrouw. Hierdoor kwam de vrouw hard ten val en moest zelfs voor behandeling naar het ziekenhuis. De verdachten gingen er met de tas van de vrouw vandoor.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze laffe en gewelddadige straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord,

tel.: 0900 88 44.