Politie Groningen

Persberichten donderdag 13 mei 2004

Provincie Groningen 13-05-2004 -

Groningen: dronken fietser botst tegen taxi
Een 25-jarige fietser uit Groningen reed woensdagavond op de kruising van de Akerkhof en de Munnekeholm tegen een taxi aan. De fietser verleende geen voorrang en bleek bij controle onder invloed. Hij blies een promillage van 2.2. Hij kreeg een proces-verbaal.

Groningen: man (47) vecht met personeel supermarkt
Een 47-jarige man zonder vaste verblijfplaats begon woensdagavond met personeel van een supermarkt aan de Akerkhof te vechten. De man heeft al een verblijfsverbod bij de supermarkt vanwege eerdere incidenten. De gewaarschuwde politie bracht de man onder controle. Op het bureau kreeg hij een proces-verbaal voor huisvredebreuk.

Groningen: kleine hennepplantage ontmanteld
In een woning van een 30-jarige man in de Frederikstraat trof de politie woensdagavond een kleine hennepplantage aan van 111 planten. De plantage en toebehoren werden afgevoerd ter vernietiging. Er werd van de eigenaar een verklaring opgenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: man (35) moet nog zitten
De politie trof woensdagnacht op de Oliemuldersweg een 35-jarige man uit Groningen waarvan op het bureau bleek dat hij nog twaalf dagen gevangenisstraf tegoed had. Na een melding dat een man een vrouw mishandelde ging de politie op onderzoek uit en zag de man weglopen. Hij werd teruggevonden onder een geparkeerde auto. Van de mishandeling kon niets blijken maar er was wel ruzie geweest tussen de man en de vrouw. Op het bureau bleken er tegen de man nog straffen open te staan. Hij is overgedragen aan justitie.