Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen 13-05-2004

Aanrijding fietser met automobilist
BORGER Een 85-jarige fietser uit Borger is gistermiddag met een gebroken enkel in het WZA beland. De man reed met zijn fiets over de Kruisstraat in de richting van de kruising met de Koesteeg/Torenes. Bij de kruising liet de fietser niet de doorgang vrij voor een uit tegengestelde richting komende 34-jarige automobilist uit Nieuw Buinen. Een politieagente die getuige was van de aanrijding verleende eerste hulp.

Automobilist onder invloed door politie bekeurd HOOGEVEEN Vannacht werd een 52-jarige autobestuurder uit Tiendeveen bekeurd voor het rijden onder invloed. De man werd tijdens een controle op de Grote Kerkstraat betrapt met 290 ug/l. De man kreeg een geldboete.

Politie onderzoekt brandstichting
ASSEN Gisteravond heeft de brandweer een brand geblust bij een supermarkt aan de Neptunuspassage. Na onderzoek door politie bleek dat er twee houten pallets in brand waren gestoken onder een overkapping bij de ingang. Doordat getuigen een dader overliepen en deze er op een fiets vandoor ging kon een grotere brand worden voorkomen. De politie onderzoekt de zaak.

16-jarig meisje aangehouden door politie
HOOGEVEEN Een 16-jarige jongedame uit Hoogeveen is gistermiddag in de Leeuweriklaan bekeurd voor het drinken in het openbaar. Toen ze haar naam niet op wilde geven werd ze hiervoor aangehouden. Ze was tevens strafbaar voor het in het bezit hebben van een busje CS-gas en een hoeveelheid softdrugs.

Alcoholcontrole
EXLOO/KLIJNDIJK Tijdens een alcoholcontrole op de Hoofdstraat in Exloo en de Melkweg in Klijndijk zijn ongeveer 130 bestuurders gecontroleerd. Alle bestuurders waren "alcoholvrij".

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 12.00 uur. Telefoon 06 52528707. info@politie-drenthe.nl

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe donderdagmiddag van 12.00 tot 16.30 uur. Telefoon 0592 361127 of 06 22662875. info@politie-drenthe.nl