Eemland noord, 10.20 uur

Utrecht 13-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Vrouw gewond

SOEST Op woensdag 12 mei raakte een bromfietsster gewond bij een valpartij.

Rond 20.10 uur reed een 19-jarige vrouw uit Soest met een bromfiets over de Industrieweg. Door onbekende oorzaak kwam zij ten val. Zij werd met letsel aan haar gezicht en handen en vermoedelijk een hersenschudding per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Winkeldief

BAARN Op woensdag 12 mei werd een winkeldief op heterdaad betrapt en aangehouden.

Rond 17.45 uur zag een medewerkster van een winkel aan de Hoofdstraat dat een klant meerdere levensmiddelen uit de stellingen pakte en die in zijn tas stopte. Vervolgens liep hij langs de kassa zonder deze boodschappen te betalen. Hij werd door de medewerkster aangehouden en even later aan de politie overgedragen.

De verdachte, een 56-jarige man uit Baarn, bleek voor ongeveer 20,- een twintigtal levensmiddelen te hebben gestolen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal met geweld

BAARN Op woensdag 12 mei werd een man agressief na op diefstal te zijn betrapt.

Rond 14.45 uur zag een getuige dat een man op de binnenplaats van een winkel aan de Hoofdstraat een krat met lege flessen wegnam. Zij meldde dit aan een medewerker van de winkel. De medewerker zag de verdachte met het weggenomen krat bij de emballage-automaat van de winkel staan. Hij sprak de verdachte aan en zei dat hij geen statiegeld zou krijgen. Toen de medewerker aangaf de politie te bellen, bedreigde de verdachte hem verbaal en probeerde hem te slaan. Daarbij werd de medewerker éénmaal in zijn gezicht geraakt. Met behulp van een collega wisten zij de verdachte de winkel uit te werken. Daarbij werd de collega door de verdachte in zijn maag geschopt. De verdachte verdween vervolgens. Aan de ter plaatse gekomen politiemensen werd een signalement van de verdachte gegeven.

Aan de hand daarvan kon de verdachte, een 41-jarige man uit Baarn, even later in Baarn worden aangehouden. Hij is in het politiebureau ingesloten. Beide medewerkers van de winkel deden aangifte.