Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht 13-05-2004 - Nieuwsberichtend district Lekstroom

Gesloten verklaring

HAGESTEIN- Van 08.00 uur tot 08.30 uur werd op woendagochtend een controle gehouden op de Vogelenzangseweg. 13 Bestuurders kregen een bekeuring omdat ze de aldaar geldende geslotenverklaring negeerden.

Controle horeca.

NIEUWEGEIN- Op dinsdagavond werd een controle gehouden op twee horecagelegenheden in Nieuwegein gelegen aan de Hildo Kropstraat en de Rapenburgerschans. Uit informatie bleek dat in deze panden softdrugs werd gebruikt en gehandeld. De agenten werden tijdens deze actie geassisteerd door de vreemdelingendienst en de afdeling verdovende middelen.

In het pand aan de Hildo Korpstraat werd een persoon aangehouden omdat hij mogelijk illegaal in ons land verbleef (gegevens onbekend) en een 29-jarige man uit Nieuwegein werd aangehouden omdat hij meer weed bij zich had dan voor eigen gebruik, namelijk 100 gram. In de panden aan de Hildo Kropstraat en de Rapenburgerschans werd een hoeveelheid softdrugs aangetroffen en een voorraad joints inbeslaggenomen kennelijk voor de verkoop. Deze voorraad werd inbeslaggenomen.Tegen de aangehouden personen en uitbaters is proces-verbaal opgemaakt. De politie zal haar bevinden rapporteren aan de gemeente Nieuwegein.