Politiebond ACP

Bondsbestuur bezorgd over kabinetsplannen

De afgelopen weken heeft de Politievakorganisatie ACP haar leden geïnformeerd over de bedreigingen die er op ons afkomen in de sociale zekerheid. Met een viertal ledenbijeenkomsten, via de website en digitale mailing lazen de collegas over de vergaande bezuinigingsplannen van het kabinet Balkenende II.

In het bondsbestuur van de ACP is gisteren uitgebreid over de ontstane situatie gesproken. Het bondsbestuur heeft haar bezorgdheid uitgesproken over de ontwikkelingen in de WAO- en VPL-dossiers en de gevolgen die dat voor de sector politie kan hebben. Besloten is om het komende voorjaarsoverleg van 18 mei af te wachten om daarna de inzet te bepalen voor de CAO-onderhandelingen. Afhankelijk van de uitkomsten van het voorjaarsoverleg is het niet uitgesloten dat de politiek duidelijk moet worden gemaakt dat de genomen besluiten niet aanvaardbaar zijn. Houd vanaf 18 mei de ACP-site goed in de gaten.

N.B. Het is het bondsbestuur ook duidelijk geworden dat grote delen van onze achterban willen dat de vakbonden in actie komen. Daar hebben wij alle begrip voor gezien de huidige ontwikkelingen. Indien nodig zal ook de Politievakorganisatie ACP haar leden mobiliseren. We moeten ons wel realiseren dat acties moeten passen bij het moment waarop de acties als ondersteuning in het onderhandelingsproces kunnen worden ingezet.