Gemeente Stede Broec 13-5-2004
Skeelercursus Stede Broec succes
Op dinsdag 11 mei is de eerste van drie skeelercursussen van start gegaan. De gemeente Stede Broec heeft de cursussen georganiseerd; het accent ligt op de recreatieve skeeleraars. De deelnemers krijgen uitleg over de verschillende technieken die nodig zijn om veilig door het verkeer te bewegen. Voor de cursus hebben zich in totaal 45 personen aangemeld.

De skeelercursus is een onderdeel van het breedtesportprogramma van de gemeente. Dit programma is gericht op het bevorderen van sporten en bewegen. Skeeleren is een aangename en laagdrempelige manier van sporten. Ook in sociaal opzicht biedt het kansen: deelnemers kunnen nieuwe contacten opdoen.

Skeeler cursus groot succes Door het stimuleren van deze activiteit probeert de gemeente mensen enthousiast te maken voor de skeelersport. Mogelijk zou het zelfs kunnen leiden tot initiatieven voor het oprichten van een skeelervereniging. Het is de bedoeling dat de gemeente Stede Broec ieder voorjaar de cursus organiseert om het belang van sporten en bewegen onder de aandacht te brengen van de inwoners van Stede Broec.