1e persbericht van donderdag 13 mei 2004

Eindhoven 13-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeerscontrole

De politie heeft woensdag tussen 16.00 en 22.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Aalsterweg. Er werd speciaal gelet op de jeugd op scooters. Er zijn zestien bekeuringen gemaakt. De politie bekeurde onder meer voor het rijden door rood, rijden zonder helm geen bromfietscertificaat en geen verzekeringspapieren bij zich hebben.

Eindhoven: Man aangehouden voor heling

Woensdagavond rond 22.20 uur is op de Donizettilaan een 46-jarige Eindhovenaar aangehouden. Agenten vonden tijdens een controle in de auto van de man spullen die van diefstal afkomstig waren. In de auto lagen drie klokthermometers, vijf transformators en een hakbijl. De verdachte kon geen verklaring geven waar de spullen vandaan kwamen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten en de spullen zijn in beslaggenomen.

Eindhoven: Fietsendieven aangehouden

Donderdagmorgen rond 0.20 uur zijn op het Begijnenhof twee mannen aangehouden. Ze werden betrapt toen ze probeerden om een fiets uit de stalling te stelen. Ze hadden bij een fiets al een beugelslot vernield. Tegen het duo, een 45-jarige en een 46-jarige Eindhovenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Diefstal auto

In de nacht van woensdag op dondersdag is in de Tarantosstraat een rode Volkswagen Golf met het kenteken FF-BN-31 gestolen.

Nuenen: Hardleers

De politie heeft woensdagavond rond 20.00 uur op de Smits van Oyenlaan een 27-jarige man uit Nuenen aangehouden. Politieagenten, die wisten dat de man een ontzegging van de rijbevoegdheid had, zagen de man met zijn auto rijden. Tijdens de controle bleek dat de man weer aan de alcohol had gezeten. Ditmaal blies hij 1,15 promille. Zijn rijbewijs was vanwege de ontzegging al eerder ingenomen door de politie. De dronken bestuurder krijgt weer een proces-verbaal.

Maarheeze: Flatscreenmonitor gestolen

Donderdagmorgen rond 6.00 uur is ingebroken bij een bedrijf aan het Rondven in Maarheeze. De dader vernielde een ruit en maakte een flatscreenmonitor buit die in het kantoor stond.

Leende: Verdachte met gestolen auto aangehouden

De politie heeft woensdagmiddag om 16.30 uur op de Valkenswaardseweg in Leende een man van 41 uit Eindhoven aangehouden. Hij was in het bezit van een auto die op 3 mei in

s Hertogenbosch was gestolen. De man is na zijn aanhouding ingesloten. De auto is in beslaggenomen.