Binnensticht, 11.00 uur

Utrecht 13-05-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Achtervolging

DE BILT In de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 mei heeft de politie een auto achtervolgd.

Rond 01.00 uur zagen politiemensen een auto vanuit de richting van een afrit van de Rijksweg A27 over de Biltse Rading rijden. Zij gingen achter de auto aan en zagen dat het voertuig met een snelheid van ongeveer 120 km/u in de richting van De Bilt reed. De bestuurder probeerde kennelijk aan de politiewagen te ontkomen en ging er met hoge snelheid vandoor. De achtervolging eindigde op de Notusweg, waar de auto tegen een verkeersbord botste en een betonnen paaltje uit de grond reed.

De beide inzittenden sprongen uit de auto en gingen er te voet vandoor. Ondanks dat met meerdere eenheden naar de verdachten werd gezocht, werden zij niet meer aangetroffen. De auto is in beslag genomen. Naar de herkomst van de auto wordt een onderzoek ingesteld.

Russische vermissing

BILTHOVEN Op woensdag 12 mei werd een Russische man vermist.

Rond 17.00 uur verliet een 50-jarige Russische man een horecagelegenheid aan de Maartendijkseweg om een stuk te gaan fietsen. Rond 23.15 uur werd bij de politie gemeld dat de man nog steeds niet terug was en men was bezorgd dat hij was verdwaald. Er werd een signalement van hem doorgegeven met het verzoek naar hem uit te kijken.

Rond 05.15 uur zag een politieman een fietser zonder verlichting over de Gezichtslaan in Bilthoven rijden. Hij sprak de man aan en kreeg antwoord in een Oost Europese taal. Dit in combinatie met het signalement, maakte het voor de politieman duidelijk dat het om de vermiste Rus ging. Vervolgens kregen de Rus en zijn fiets een lift in de politiewagen naar de horecagelegenheid aan de Maartensdijkseweg. Het is niet bekend waar de Rus in zijn twaalfurige fietstocht allemaal is geweest.

Geen naam

ZEIST Op woensdag 12 mei weigerde een automobilist zijn naam op te geven.

Rond 18.15 uur zagen parkeercontroleurs dat een automobilist zijn auto illegaal op een invalideparkeerplaats op het Emmaplein had geparkeerd. Zij spraken de man aan en zeiden dat hij een bekeuring zou krijgen. Hij weigerde echter zijn naam op te geven en werd aangehouden. Voor transport van de verdachte, werd de komst van de politie verzocht. Toen politiemensen ter plaatse kwamen, beledigde de automobilist een parkeercontroleur. Hij werd naar het politiebureau overgebracht.

Op het politiebureau kreeg de verdachte, een 45-jarige man uit Zeist, een bekeuring van 220,- voor belediging van de parkeercontroleur. Tevens kreeg hij een bekeuring voor het parkeren op een invalideparkeerplaats.