Gemeente Voorschoten

Persberichten - Ondertekenen Overeenkomst Krimwijk II Uitgebracht op: donderdag 13 mei 2004

Datum : 11 mei 2004
Onderwerp : Ondertekening overeenkomst Krimwijk II

Dinsdagochtend 11 mei hebben de gemeente Voorschoten en Ontwikkelingscombinatie Park Allemansgeest CV een ontwikkelings- en realiseringsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk, Krimwijk II. Met het ondertekenen wordt een start gemaakt met de daadwerkelijke uitvoering van de wijk. In de wijk krijgen ongeveer 660 woningen een plek. Om alvast van de stedenbouwkundige opzet een beeld te krijgen van hoe de wijk zou kunnen worden is in het gemeentehuis een maquette van de wijk te bezichtigen.

De ontwikkelingscombinatie Park Allemansgeest CV bestaat uit de commanditaire vennoten Provast Nederland B.V., Schouten en de Jong Projectontwikkeling B.V.en Waaijer Projectrealisatie B.V. . Zowel gemeente als ontwikkelaar hebben de kwaliteit van de nieuwe wijk hoog in het vaandel staan. Het moet een wijk worden met een duidelijk eigen karakter. Onlangs heeft de gemeenteraad van Voorschoten al door middel van het Programma van Eisen vastgesteld aan welke voorwaarden de wijk moet voldoen. In dit Programma van Eisen zijn onder andere het aantal woningen, de hoeveelheid bouwlagen, de water- en groenstructuur en de algemene voorzieningen vastgesteld. Een beeldbepalend kenmerk is in ieder geval het waterrijke karakter. De wijk is immers prachtig gelegen langs de Vliet en ook elders in het project heeft water een belangrijke plaats gekregen. Om een eenduidig en herkenbaar sfeerbeeld te creëren is al een aantal architecten ingeschakeld die werken aan een gezamenlijke architectenvisie. Deze visie leidt op termijn tot het beeldkwaliteitplan.

De bouw van de woningen vindt naar verwachting plaats van 2006 tot en met 2009. In de komende maanden is voor de voorbijganger de start van het bouwrijp maken van de locatie waar te nemen. Met de sloop van de kassen is al een begin gemaakt. Van de ongeveer 660 woningen is 30% van de woningen sociale woningbouw in de vorm van eengezinswoningen en appartementen. De overige vrije sector woningen worden zowel appartementen als eengezinswoningen en zullen in diverse prijsklassen worden verkocht en verhuurd. De verkoop zal naar verwachting eind volgend jaar starten. De prijzen zijn dus nu nog niet bekend. De wijk wordt ontsloten aan de Prof.. Boerhaaveweg en de Leidseweg tegenover de aansluiting Leidseweg Noord.

Over de sociale huurwoningen verschijnt te zijner tijd informatie in de woonkrant. Voor informatie over de vrije sectorwoningen en de registratie van belangstellenden kan contact worden opgenomen met: Park Allemansgeest C.V.
Afdeling Verkoop t.a.v. mevr. L.S.C. Janssen
Postbus 1118
2280 CC Rijswijk
tel: 070-301 47 47
fax: 070-301 47 40
email: info@schouten-dejong.nl


---einde bericht---