Ingezonden persbericht


D-Link introduceert nieuwe 802.11g draadloze VPN-router met ingebouwde switch en printserver

Rotterdam, 13 mei 2004 - D-Link introduceert een nieuwe 802.11g draadloze VPN-router met ingebouwde 4-poorts-switch en printserver met twee printerpoorten. De DI-824VUP+ kan vast en draadloos verkeer combineren en biedt gebruikers de mogelijkheid om gelijktijdig een internetverbinding en twee printers te delen. De router ondersteunt tot 40 IPSec VPN-tunnels en is de nieuwste uitbreiding op de AirPlus G+ Serie.

De DI-824VUP+ is een 802.11g draadloze VPN-router die geschikt is voor kleinere netwerken op kantoor of thuis. De router heeft een ingebouwde 4-poorts-switch en een printserver met een USB 2.0-poort en een parallelle poort. Daardoor kunnen draadloze gebruikers tegelijkertijd twee printers delen binnen het netwerk. De DI-824VUP+ ondersteunt tot 40 IPSec VPN-tunnels voor veilige verbindingen met andere kantoren of thuiswerkers.

"De DI-824VUP+ is zeer kosteneffectief voor inzet op kantoor of thuis. Dat is mogelijk doordat er geen access point, aparte switch en printserver aangeschaft en geïnstalleerd hoeven te worden. De firewall-functionaliteit biedt gebruikers effectieve beveiliging tegen inbraakpogingen. In combinatie met de VPN-mogelijkheden is deze oplossing zeer geschikt voor telewerken of voor onderlinge koppelingen van diverse kleine kantoren", zegt Stefan Nilsson, Marketing Manager Nordic & Benelux van D-Link.

De draadloze bandbreedte bedraagt 54Mbps en is gebaseerd op de 802.11g-standaard. De DI-824VUP+ is compatibel met andere 11b- en 11g-producten, uitgerust met WEP- en WPA-encryptie en ondersteunt 802.1x RADIUS.

De nieuwe oplossing maakt gebruik van encryptiealgoritmen zoals DES, 3DES en AES, en bevat Stateful Packet Inspection (ISP), URL-blokkering en een Intrusion Detection System. Hierdoor is de DI-824VUP+ een geavanceerde router met firewall-functionaliteit.

De DI-824VUP+ is vanaf juni 2004 verkrijgbaar voor 166 euro (exclusief BTW).

Over D-Link
Sinds de oprichting van D-Link in 1986 heeft het bedrijf zich gericht op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige netwerkoplossingen die het tegen een concurrerende prijs op de markt brengt. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. D-Link is in Europa actief in 17 landen en beschikt wereldwijd over 47 vestigingen. D-Link ontwikkelt en produceert een brede reeks van producten voor LAN's, WAN's en mobiele netwerken. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink-benelux.com.